Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Росен Желязков
Росен Желязков

Със сигурност няма да съборим кабинета, ние се готвим за ротация. В началото Кирил Петков го каза: "Ние ще правим не коалиция, а ротация, защото си нямаме доверие". И всъщност тази аксиома като че ли я забравихме. И изглеждаше, че ротацията безпроблемно ще се случи в първата половина на март, но от няколко дни това не изглежда толкова безоблачно. Дължи се на новия сюжет, който колегите от "Продължаваме промяната" внесоха. Това коментира председателят на Народното събрание Росен Желязков по Нова тв. 

"Демократична България" има доста балансирана и отговорна позиция. Те нямат мнение, защото тук сякаш този казус с желанието на премиера да продължи като външен министър първоначално изглеждаше като лично, а след това се облече в партиен контекст", каза още Желязков. 

По думите му допреди няколко дни е изглеждало, че правителството може да изкара цял управленски мандат. Да се правят избори посред зима е абсолютно нежелателно.

"Минимални промени, ако трябва изобщо да има такива. Трябва да има устойчивост", обясни Желязков за ротацията. По думите му критиките към министри досега не означавали, че искат промяна. А това било индикация за оценка на работата.  

"Това, че лидерите успяха от периода на сформиране на правителство до момента да сдържат партийното си его, показва, че много по-желателно и лесноизпълнимо да се остане в управлението",  каза Желязков.