Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делян Пеевски
Снимка: Николай Литов
Делян Пеевски Снимка: Николай Литов

Борисов: Данчо Цонев и Асен Василев са неразделни - така гневен бившият премиер контрира Лена, за която ГЕРБ и движението били в коалиция

На сърдечно ниво минаха изненадващо споровете в (не)коалицията в четвъртък. Месец преди ротацията партньорите ГЕРБ и ПП-ДБ влязоха в спор за любовта на ДПС, а основният въпрос се оказа кой с кого е по-близък.

“И двамата са ми много близки, много ги обичам и двамата.” Така лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски реши да отговори кой му е най-близък - Бойко Борисов или Кирил Петков. Пеевски обаче побърза да уточни - близки в приятелски и политически смисъл, защото “мъже не харесва”.

Темата се разгоря, след като в тв интервю в четвъртък сутрин бившата говорителка на кабинета “Петков” и член на ръководството на ПП Лена Бориславова се впусна в разсъждения за лидерските срещи в (не)коалицията. “Както ПП е в коалиция с ДБ, така ГЕРБ са в коалиция с ДПС”, заяви тя.

Изявленията ѝ обаче изненадаха и вбесиха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който разказа, че ден по-рано имал “тричасов приятелски и уютен разговор с Кирил Петков” в своя кабинет. “Всеки ден Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Пеевски идват. Обикновено Петков идва с Делян Пеевски и водят изключително приятелски разговори. Данчо Цонев и Асен Василев са неразделни. 2 месеца не си говорех с Кирил Петков и ми го доведе Данчо Цонев да се сдобряваме”, разбесня се Борисов.

След думите на Бориславова обаче обявил на Пеевски, че не иска никой да ходи заедно при него на срещи. “Срещите при мен - само като ги потвърдя, с когото искам. Няма да ми приписват неща, които те правят”, закани се още бившият премиер.

Неговите думи пък провокираха Пеевски да обяснява, че мъже не харесва и се надява на същото и за кръга, който се събира на лидерските срещи в (не)коалицията. “Това лицемерие трябва да приключи - кой къде води. Взехме да ставаме като гаджета. ДПС е част от това парламентарно мнозинство. Виждаме се в моя кабинет, в този на Кирил Петков. Ходим при Борисов, по цял ден сме заедно”, описа депутатът. И се обяви за миротвореца в сглобката.

“Кой им спасява тук нещата винаги като има проблеми с другите партии - аз. В парламентарното мнозинство участваме всеки ден и сме балансьорът да се случват нещата. Те без нас не могат да се оправят”, отсече Пеевски. Но отново напомни, че ДПС са част от мнозинството в парламента, без да искат министерски постове. Борисов пък издаде, че тяхна експертка била канена за заместник в зедемелието, но ДПС отказали.