Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Лозанов КАДЪР: NOVA NEWS
Георги Лозанов КАДЪР: NOVA NEWS

Експертът по медии и журналистика Георги Лозанов заяви, трябва да има двама вицепремиери. „Единият трябва да е Денков, а другият - Тагарев". Експертът е на мнение, че изборната битка между ПП-ДБ и ГЕРБ никога не е спирала. „Аз обаче мисля че постът на външен министър е малко надценен", допълни той.

Лозанов и политическият ПР Нидал Алгафари коментираха сблъсъка за външното министерство и протестите на зърнопроизводителите пред NOVA NEWS.

Алгафари смята, че напрежението около бъдещия външен министър е с цел да се отклони вниманието от другите министерски кресла. Той е на мнение, че „всеки може да бъде външен министър", но когато има договорка тя трябва да бъде изпълнена. Алгафари е на мнение, че няма нищо лошо в това лице от ДПС да бъде посредник между две „биещи се понякога приятелски компании".

Лозанов запита какво се случва с Конституционната реформа. „От нея има един единствен резултат - това, че президентът повече няма да може да променя политическия курс на България със свои правителства". Експертът е на мнение, че това прави бъдещите избори по-лесни.

Алгафари посочи, че протестът на зърнопроизводителите е „поредното изнудване на държавата и данъкоплатците". Споре Лозанов потенциалът на протестиращите е толкова, колкото този на „Възраждане". Той е на мнение, че има синхрон в общия начин на действие. Експертът смята, че недоволството няма да повлияе на политическия живот в страната.

Гостите коментираха и разследванията на убийствата на Алексей Петров и Мартин Божанов-Нотариуса. Според Алгафари виновните няма да бъдат разкрити. Лозанов пък посочи, че „трябва да има вицепремиер по почтеността, който да следи тези въпроси".