Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Руската държавна телевизия многократно намеква за ядрен сблъсък между Москва и Вашингтон
Снимка: Pixabay
Руската държавна телевизия многократно намеква за ядрен сблъсък между Москва и Вашингтон Снимка: Pixabay

„Ние сме единствената страна в света, която може да унищожи Съединените щати за 1 час", каза видният пропагандист на Кремъл Маргарита Симонян в руско предаване по RT. Тя е и редактор на телевизията. 

Не е ясно кога е излъчено предаването. Потърсен е коментар от руското външно министерство. 

Руската държавна телевизия многократно намеква за ядрен сблъсък между Москва и Вашингтон, един от ключовите съюзници на Украйна по време на инвазията на Русия.

През почти двугодишната война, отношенията между САЩ и Русия бяха обтегнати, а споразумението между Москва и Киев за прекратяване на боевете изглежда почти невъзможно.  

САЩ и европейските съюзници, които предоставиха оръжия и финансова помощ на Украйна, бяха загрижени за възможността войната да прерасне в по-широк конфликт в Източна Европа. Тревога буди и гнева на Москва при всяка помощ, изпратена за Украйна.

Това не е първият път, когато подкрепяните от държавата медии в страната изтъкват военната си мощ. През 2019 г. руската държавна телевизия излъчи списък с американски военни обекти, които Русия ще атакува в случай на ядрен удар, предава Express.

Целите включват президентските убежища в Кемп Дейвид, Мериленд и Пентагона.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел призова днес в слово пред Европейския парламент в Страсбург Камарата на представителите в САЩ да освободи 60 млрд. долара за осигуряване на финансовата стабилност на Украйна, съобщава БТА.

Той отбеляза, че миналата седмица държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС решиха единодушно Киев да получи 50 млрд. евро за следващите четири години. Мишел добави, че през декември миналата година те приеха решение за започване на присъединителни преговори с Украйна. 

Маргарита Симонян КАДЪР: Екс/@M_Simonyan
Маргарита Симонян КАДЪР: Екс/@M_Simonyan