Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица баха посрещнати и изпратени с викове "Убийци" в съда в Пловдив.
Близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица баха посрещнати и изпратени с викове "Убийци" в съда в Пловдив.

Районният съд в Пловдив за последен път отложи делото, на 26 февруари тръгва със или без разпита

Защитничката на близнаците от Цалапица Борислав и Валентин Динкови адвокат Светлана Званчева за пореден път поиска от Районния съд в Пловдив делото срещу тях да се гледа по съкратената процедура, без разпит на свидетели. 20-годишните подсъдими признават изцяло описаното в обвинителния им акт и представителят им настоя магистратите да се произнесат, без да чакат Дания да екстрадира сочения за убиец на Димитър Малинов Рангел Бизюрев.

Динкови са с обвинение за лично укривателство. Според прокуратурата те са помогнали на Бизюрев със заравянето на тялото на Малинов, който беше убит на 20 юли м.г. Близките на 24-годишния мъж обаче са на друго мнение - според тях двамата трябва да бъдат обвинени за съучастници. Близнаците влязоха днес в съдебната зала под викове: "Убийци!"

"Аз съм на мнение, че разпитът на Рангел Бизюрев би помогнал за разкриване на обективната истина", заяви прокурор Димитър Костов. Адвокат Званчева контрира, като посочи, че обективната истина е трябвало да бъде разкрита, преди да бъде внесен обвинителен акт. Въпреки това съдът се съгласи с прокуратурата и не допусна заличаването на Рангел като свидетел.

Адвокат Званчева поиска и промяна на мярката на близнаците. Те са задържани от 30 юли м.г. и по думите ѝ арестът им се превръща в репресия. Тя посочи, че двамата имат добро процесуално поведение, не са се укривали и винаги са се явявали, щом полицията ги е викала. Въпреки това съдия Боян Кюртов остави Динкови зад решетките, като даде последна възможност Рангел да бъде доведен. Ако до следващото заседание - на 26 февруари, той не е в България, делото на близнаците ще тръгне без него.

На излизане от залата 20-годишните Динкови отново бяха посрещнати от викове. "Влизам аз в затвора, да си разчистим сметките", изкрещя чичото на убития Митко Пейчо Малинов. Мъжът избухна срещу съдебната охрана, защото пазели "едни убийци". "Пускайте ги да ги оправим набързо, нали са толкова ербап", каза той. Майката на убития Митко Атанаска Бакалова пък заяви, че редовно вижда колата на отстранения шеф на "Криминална полиция" в Стамболийски Дамян Капов пред Районното и пита какво прави тя там и защо той очевидно е върнат на работа.

Майката на убития Митков Атанаска Бакалова не сдържа сълзите си.
Майката на убития Митков Атанаска Бакалова не сдържа сълзите си.