Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветомир Петров е новият кандидат за председател на СОС на ПП-ДБ-СС
Цветомир Петров е новият кандидат за председател на СОС на ПП-ДБ-СС

Кандидатите пак са трима

"Продължаваме промяната" - "Демократична България" и "Спаси София" смениха кандидатурата си за председател на Столичния общински съвет.

След като шест пъти общинските съветници се събираха, за да направят неуспешни опити да се разберат кой да оглави съвета, днес ПП-ДБ-СС издигнаха друг човек - Цветомир Петров.

Номинацията му представи бившата депутатка от "Промяната" Цветелина Заркин. "Вече всички познавате кандидата и съм сигурна, че сте оценили неговата откритост, способността да търси и намира решения, уважението към другите. Цветомир Петров е млад, енергичен, умее да търси и намира съгласие. Той има солиден опит в политическия мениджмънт и организация, икономика на благосъстоянието, управление на качеството на публичните услуги, публично-частни партньорства, публичен мениджмънт. Магистър е по управление и администрация. Надявам се да получи широка подкрепа от всички групи", представи го колежката му Заркин.

На сайта на обединението пък е посочено, че има над 7 години опит в публичния сектор, където "подобрява процесите свързани с административно обслужване, управление на собствеността и обществените поръчки". Приоритетът му е София да е с подредена и чиста градската среда, с повече спортни игрища и детски площадки.

И днес заседанието бе водено от доайена на съвета Грети Стефанова, а кметът Васил Терзиев дойде да види ще има ли бял дим в СОС
И днес заседанието бе водено от доайена на съвета Грети Стефанова, а кметът Васил Терзиев дойде да види ще има ли бял дим в СОС

Кандидатурите за председател на съвета пак станаха три, след като БСП отново предложи Диана Тонова, а "Има такъв народ" - Пламен Данаилов. Така сега съветниците се събраха за таен вот. После предстоят консултации и балотаж.