Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Любомир Канов, психиатър
СНИМКА: АРХИВ
Д-р Любомир Канов, психиатър СНИМКА: АРХИВ

Щеше да бъде нечестна преструвка и лъжа, ако не заявим очевидното за всеки що-годе обективен наблюдател. Всички мъже и жени се борят за йерархия. За надмощие над останалите и за по-горна позиция спрямо другите. Борят се за това да бъдат "отгоре", а не "отдолу".

Никой не харесва да е нископоставен и повечето хора свързват високата класация в йерархията с понятието Власт.

Власт = началство = господарство и първенство в йерархичната подредба на света.

Феминистките приказки за мъжката доминация, тестостерона и властовите позиции на онова, което те дефинират като " male chauvinist pig", тоест шовинистична мъжка свиня, пропускат и то нечестно, да забележат, че някои жени изпитват неистов властови копнеж, както и това че почти всички останали се борят със зъби и нокти за по-висока позиция в йерархията на обществото. Те го постигат със своите собствени средства и възможности. Това включва хитрост, козметика, телесни подобрения, манипулация, социални сръчности, контрол върху семейството и създаването на поколение, както и всички останали таланти помагащи и на мъжете.

Всеки постига целите си с това, с което разполага.

Стремежът към "по-нагоре" е универсален и трябва да бъде приет като част от човешката природа, постоянно атакувана от социалистите с утопията за равенство. Но тази утопия е обречена на вечен провал, въпреки че винаги е имало отчаяни идеалисти готови да загинат за нейното осъществяване.

Няма равенство и никога няма да има. Жените обичат Властта не по-малко от мъжете, но я постигат по различен начин. Йерархията е Добро, когато е естествена и е Зло, когато не е истински породена от неизбежното превъзходство на талантите, силата, уменията и благородните качества, а е наложена с хитрост, терор и насилие от негодните претенденти, извиращи отдолу.

Този процес в различните му превъплъщения през времето, заедно с ефектите, които са резултат от него, наричаме История на човечеството. Детайлите само допълват пейзажа.

*От фейсбук