Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сергей Лавров. Снимка: Радио Китай
Сергей Лавров. Снимка: Радио Китай

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че страната му не е против сключването на споразумение в сферата на сигурността между Украйна и Великобритания, но че Москва ще продължи да се стреми към постигането на целите на своята "специална военна операция", предаде Ройтерс.

Лавров каза това на традиционната си годишна пресконференция, като повод за думите му стана споразумение, сключено миналата седмица в Киев между британския премиер Риши Сунак и украинския президент Володимир Зеленски. Тогава украинският президент каза, че договорът предвижда предоставяне на оръжия, разузнавателна подкрепа и кибертехнологии, както и налагането на санкции и други наказателни мерки срещу Русия, припомня БТА.

На днешната пресконференция Лавров обвини Запада, че под ръководството на САЩ се "опитва да запази глобалната си доминация и военното си превъзходство" и че "не желае да разреши украинската криза", допълва Ройтерс.

Москва смята, че на този етап не е възможно да се поднови диалогът с Вашингтон по въпросите на стратегическата стабилност, посочи руският външен министър.