Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Христов Кадър: bTV
Румен Христов Кадър: bTV
  • Някои от министрите трябва да са политически фигури, за да носят отговорност, смята председателят на СДС
  • Правителството вероятно ще изкара пълен мандат, прогнозира той

Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и вероятно Христо Иванов ще започнат преговорите за ротацията, каза пред Би Ти Ви председателят на СДС Румен Христов.

Включването на ДПС и изключването на СДС от преговорите за ротацията според него било нормално, понеже ДПС били много активни в обсъждането на бюджета и други актуални въпроси.

"Има министри, които не се справят с работата си, но не е коректно да се споменават имена", каза Христов. Според него най-важното било България да има редовно правителство. Той не е слагал подпис под споразумението, но нямало причина то да бъде променено - понякога животът го налагал.

Може би е добре е да има политически фигури в правителството след ротацията, за да носят отговорност, каза Румен Христов. Той смята, че Асен Василев може да бъде вицепремиер, ако го предложи ПП. 

Добре се справяли министърът на регионалното развитие и министърът на транспорта, но имало и министри анонимници. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов направил много за Шенген.

Трябва да се направи цялостна оценка на военния министър Тодор Тагарев, гафът протокола на Богоявление не е повод за оставка, каза Христов.

Оценката за здравния министър проф. Христо Хинков продължавала да бъде негативна, но в крайна сметка всичко било въпрос на преговори.

"За регулаторите се ориентираме по-скоро за хора с професионален опит, за разлика от министрите, които трябва да са политически фигури", каза Христов. Ако някоя партия от мнозинството има по-добри експерти, няма причина квотите да бъдат променени според него. 

Той е за споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, можело да се включи и ДПС.