Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петър Александров (с черната качулка) и Александър Кинов (задържаният зад него) остават в ареста, реши съдът.
Петър Александров (с черната качулка) и Александър Кинов (задържаният зад него) остават в ареста, реши съдът.

Имам дежавю от гаврата с баща ми, каза синът му Петър Александров пред съда

 "Преди 10 г. прокуратурата се изгаври с баща ми. 10 г. по-късно европейският съд по правата на човека го доказа, очаквам и тълкувателното решение на ВКС да е в същия смисъл. Сега имам дежавю", каза пред съда синът на бившия финансов министър Стоян Александров, който е обвинен за убийството на Кирил Русев. Русев е дължал пари на Стоян Александров, които не е върнал и на сина му, което е описано като мотив за престъплението. 

Според прокуратурата погребалният агент Кинов и дългогодишният му приятел Петър Александров са отвлекли и убили Кирил Русев. След това Александър Кинов се обадил на служител на траурна агенция. Двамата се срещнали в София. Кинов прехвърлил подготвения в ковчег труп на Кирил Русев в колата на другия мъж. Казал му, че е починал от Ковид-19 и м удал документи, в които пишело, че трупът е на Димитър Георгиев Пешев. 

Съдът остави и двамата обвиняеми в ареста, защото има опасност да се укрият. 

"Като мотив за престъплението се описват отношенията между жертвата и бащата на Петър Александров. Майката на жертвата казва, че дългът е уреден. Той няма нужда от тези пари", каза пред съда Христо Кутиев, който защитава Петър Александров. 

Според него няма следи от тялото на клиента му, нито свидетелск ипоказания, които го свързват с отвличане и убийство. При преминаването на границата е шофирал колата си и се е представил със своята лична карта, за разлика от Кинов обаче, която на влизане в Сърбия е показал документа на жертвата Кирил Русев. 

"Има аутопсия, но не е посочено какво е оръжието, кой е бил фаталния изстрел. Сигурни ли сме, че стрелецът е някой от обвиняемине? Имаме двама обвиняеми с еднакво привличане. Няма данни кой е бил водещ, какви са действията на всеки един от тях. Двама обвиняеми за едно и също", поксочи адвокат Кутиев. той отбеляза още, че по тялото и ръцете на Петър Александров няма белези и данни от насилие. 

"Постановлението за привличане като обвиняем е правно негодно. В тезата на прокуратурата има и антитеза, пак тяхна. Нито едно доказателство няма за отвличане и съприкосновение между пострадал и двамата обвиняеми. Явно Русев е починал от изстрела в тялото, а не този в крака. А имаме двама души, които са обвинени, че са го произвели. Няма данни за предварително решение, съгласуване на роли и всичко останало, както е в предумишлените убийства", посочи Девислав Асенов, който защитава Александър Кинов. 

Оръжието на престъплението още не е установено.