Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Социологът Кънчо Стойчев КАДЪР: Би Ти Ви
Социологът Кънчо Стойчев КАДЪР: Би Ти Ви

Предстоят събития, но те са в рамките на един нормален обявен календар. Нито е изненада конгресът на ДПС - това е насрочена много отдавна. Ротацията също. Разбира се, че при ротацията ще се стигне до смяна на министри. Това каза социологът Кънчо Стойчев в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви. 

"Ще има доста променена гарнитура с нови акценти и доста нова политика. Виждаме, че активна става ролята на ДПС, които не са част, поне официално, от сглобката, но са съставна част на онова тяло, което управлява страната - парламента", каза още социологът. Според него в обществото има съпротива срещу това правителство, но до този състав на кабинета се е стигнало след честите предсрочни парламентарни избори. 

Това беше единствената възможност да се управлява. Грешката е, че не го направиха открито, веднага и със споразумение. Все повече са гласовете в самата сглобка, че трябва да се мине към писмено споразумение, иначе всички ще са електорално губещи, каза още той. 

В най-трагикомична позиция са ПП, защото с огромна доза неопитност поемаха ангажименти, които се оказаха груби лъжи в очите на хората. Пример за мен е Ахмед Доган - говори рядко, все по-късо, ясно е какво казва, и винаги поема огромни рискове в това, което казва, добави Стойчев.