Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Диана Дамянова СНИМКА: Фейсбук
Диана Дамянова СНИМКА: Фейсбук

Преди два-три месеца говорехме, че ДПС тръгва да търси своето място в центъра на политическия живот. Пеевски и Доган казват едно и също - партията да се върнат при хората, че партиите са част от гражданското общество и при новата геополитическа ситуация трябва да се опазва и националните интереси. Бабичките, които нижат тютюн отдавна не са публиката на ДПС. Сега Доган предлага дуо по примера на Кирил и Асен - единият ще е чаровен, а другият - гениален, кой ще е чаровният още не знам. 

Това каза PR експертът Диана Дамянова пред bTV. Според нея това е вот на доверие на Доган към Пеевски и представлява "на всеки да даде своето" и опит да се влезе не в смесените райони, а в българската политическа реалност, където се явява голяма дупка, който се опита да се запълни с "Продължаваме промяната". За съжаление тя се пързаля с голяма шейна надолу и се отваря широк луфт в центъра. Българинът е центрист - той не обича да плющят и веят руски знамена и да се друсат хорца - както се прави по оста - ляво, той не обича да се ядат торти както се прави в дясното. Българинът иска да е в центъра и да бъде стабилен, това иска да им предложи Доган и това иска да реализира Пеевски. Ако те успеят ще се запишат в учебника по история, защото това е толкова сложна задача, която в реалната история не е правено - да се увеличат двойно, каза още Дамянова.  "Продължаваме промяната" предпочита да крие дълбоко под чаршафа това, че се е сдружила с Борисов и Пеевски, но истината е, че трябва да знаем кой министър на кого е, обясни още тя.

В сряда почетният председател на ДПС Ахмед Доган предложи Делян Пеевски и д-р Джевдет Чакъров да поемат ръководството на партията и заедно да го съпредседателстват. 

Налага се една мода на триумвиратите или на дуалистични управления. Вече един човек не може да е ръководител, а му е нужна и вътрешна опозиция, каза проф. Росен Стоянов. Писмото на Доган пък било заявка кой управлява.   

Това обръщение на Доган дава храна и на свои и на душмани. То е с адресати от Анкара - през смесените региони у нас до Вашингтон и Москва. В това обръщение има две важни съставки: градивното - рецептата, належащото лечение на партията и известието на Доган, че на националната конференция предстои смяна на елита. Анонсът ми е за шутовете, които отнесоха и ще продължават да отнасят хората от отбора на Карадайъ. Това обръщение започна още на 26 декември миналата година, каза журналистът Илхан Андай.

Това е квазипартия - какво каже Доган това се случва, каза журналистът Веселин Стойнев. Ще трябва да има и промяна на устава, за да се впишат двамата съпредседатели.