Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Михаела Филева и Били Хлапето са изпълнителите на едно от най-хитовите парчета за 2012 г. - "Когато ти трябвам".
Във видеото Билян влиза в ролята на лошо момче, което реди рими, заобиколен от касапски интрументи, а брюнетката разчупва хорър обстановката с нежен глас. Михаела стана известна с участието си в X factor. Влиза първа по успех в Музикалната консерватория и все още е отличничката на випуска. Били се отличава сред рапърите с маските, с които се появява в клиповете си. Като тандем ги събира Влади Ампов-Графа.
"Графа ни запозна и ни събра като дует. Първоначално смятах, че с Били сме безкрайно различни. Любител съм на акустичната музика, а той на електронните звуци. Били е човек, здраво стъпил на земята, а аз - безкрайната оптимистка. Впоследствие обаче се оказа, че нещата, които ни свързват, са много повече.
Точността е присъща
и на двама ни
Не обичаме да чакаме или да караме хората да ни чакат... с една дума - цепим секундата. Движи ни амбицията и любовта към музиката", казва Михаела.
Красивата брюнетка започва да пее още на 3-годишна възраст. Първото участие е с песента "Една българска роза" на Паша Христова. На 6 г. започва да свири и на пиано и музиката се превръща в неин приоритет. Били се занимава с музика от около 8 години, както сам си спомня. Тя е безгрижното дете, заинтересовано към всички изкуства, а той е палаво хлапе от малък.
"Спомням си, че веднъж изпрах котката на баба в пералнята. Тя не ми позволяваше да я галя, защото била мръсна, и аз намерих разумното решение за този проблем. За успокоение на природозащитниците - тя оцеля, но избяга и не се върна повече", разказва за бурното си детство рапърът.
Запазената марка на
Били Хлапето са маските,
с които се появява в повечето си проекти.
"По този начин музиката минава на преден план и ми позволява да бъда част от тълпата. Нямам за цел да се дистанцирам от аудиторията. В реалния живот слагам маска, когато комуникирам с хора, които се прикриват, разкрива Билян. С двустранен смисъл е и псевдонимът на рапъра - Били Хлапето, който буди асоциация с американския бандит Billy the Kid от XIX век. Рапърът увери, че прякорът му не е плод на тъмно минало.
"Името ми е Билян, но всички ме наричат Били. А що се отнася до "Хлапето" - ами, аз съм си хлапе, макар и на 23 години", казва авторът на "Когато ти трябвам". След неочакваната симбиоза между певците, фен разсмива и двамата със свой коментар за песента в интернет сайт.
"Най-честата дуетна половинка на Били Хлапето е рапърът Lexus. Бях прочела някъде из сайтовете за видеосподеляне коментар под песента, който гласеше: "Лексъс е станал изключително женствен и красив напоследък" - смях се много...", разказва Михаела.
"А аз си спомням, че веднъж попаднах на много интересен коментар в YouTube: "Хлапето е любимият ми герой. Като порасна, искам да бъда като него", смее се Били.
Звездата на Михаела изгрява в риалити формата X factor. Тя не успява да остане в предаването докрай, но си обяснява случилото се като съдба.
"Не знам каква е конкретната причина, за да не стигна до челните места във формата, но съм благодарна на Бог, защото очевидно така е трябвало да стане. Той е имал други планове за мен. Вярвам силно, че нещата винаги се стичат по най-добрия за човека начин и, рано или късно, разбираме това", споделя Филева.
Форматът, превърнал музиката в състезание и съревнование, се оказва добра школа за начинаещата певица.
"Ставах и си лягах с мисълта за музика. Бяхме сравнявани и критикувани, харесвани и оплювани. В крайна сметка за всеки влак си има пътници и за всеки артист - сцена. Ние сме музиканти, а не спортисти.
В изкуството няма
точен критерий, по
който да нарочиш, че
някой е добър, а друг- не",
спомня си новоизгрялата звезда.
Освен певица Михаела е и математичка. Артистичната наклонност в музиката е нейно хоби, което се старае да превърне в професия.
"В гимназията ежедневието ми беше запълнено с решаване на задачи от сутрин до вечер и се бях заклела, че ще превърна музиката си в професия", категорична е Михаела. Оттогава вдъхновението я спохожда навсякъде и по всяко време.
"Вдъхновението идва случайно. Понякога го намирам в музикално произведение, преживяна случка, вкусна храна, дори и във фейсбук статуса на някого. Но както идва внезапно, така и си отива. Затова телефонът винаги ми е подръка - записвам всяка своя идея в него", усмихва се Михаела.
Двамата са на турне из страната заедно с Lexus, Dim4ou и DJ George. Ще представят песента си в 10 кътчета на България. Впечатленията им от обиколката на страната досега са, че рапът измества чалгата.
"Вече е факт - рапът измества чалгата. Хип-хоп ритмите са предпочитани, а комбинацията между двама ни се харесва на хората. Любовта към музиката ни обединява, а това, което ни прави различни, е начинът, по който я усещаме", казва Билян.

Хитът им "Когато ти трябва" е гледан 1 088 391 пъти в YouTube

 Песента на Михаела и Били Хлапето е в челните позиции на музикалните класации. Нонстоп се върти по музикалните телевизии и радиата. Набира скорост и в интернет пространството. Парчето е гледано 1 029 414 пъти в YouTube до момента.
"Вложихме много усилия и старание, за да се случи. Радвам се, че се прие така добре от феновете", казва Билян.
"Обвихме емоциите си в обща обвивка и хората усещат, че продукцията е направена с желание и смисъл", допълва Михаела. Текстът е написан от Били, инспириран от неговите чувства и емоции. А видеото е дело на Васко Стефанов.
"Първо се роди идеята за музиката, и след това текстът. Думите буквално идват от сърцето ми. Всичките ми проекти носят частица от мен", казва Били Хлапето.