Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Журналисти се сбиха в кулоарите на парламента
КАДЪР: YouTube/Неизбежния Караколев
Журналисти се сбиха в кулоарите на парламента КАДЪР: YouTube/Неизбежния Караколев

След физическия сблъсък между депутати в залата, до такъв се стигна и между представители на медии в кулоарите на парламента. Замесени във втория скандал в НС за днес бяха операторът на bTV Иван Филчев и журналистът от Mediamall и бивш депутат от групата на "Патриотичен фронт" в 44-ото Народно събрание (НС) Димитър Байрактаров.

Причина за размяната на обидни реплики и за кратко - ръкопашен бой, бе борбата за място с добра видимост за журналистите, очакващи депутати в кулоарите.

Байрактаров се възмути, че няма място за него и че той може да поиска да застане най-отпред, защото това не било мястото на "казионните медии", както нарече националните телевизии.

На коментара му, насочен към всички на висок глас, отвърна операторът на bTV Иван Филчев, който го попита какъв е - дали е депутат или журналист.

Двамата се предизвикваха един друг, след което се стигна и до размяна на удари, псувни и обиди.

На кадри се вижда как Байрактаров пита Филчев: "Защо трябва да застана аз настрани, да те питам. Не може да диктувате някакви безсмислении правила само на вас да ви е удобно, а другите трябва да се блъскат".

След това се чува как Байрактаров обвинява Филчев, че го "псувал на майка". Операторът на bTV пък връща, че е бил ритнат и че не е псувал, а е питал "ти какъв си".

Техни колеги опитаха да потушат напрежението, дойдоха и парламентарните квестори, с което разрастването на сблъсъка бе осуетено, пише dir.bg.