Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

4-годишният Дани от Димитровград
4-годишният Дани от Димитровград

12 960 евро е цената, дадена от турска клиника на семейство от Димитровград, за трансфер на мускул. От операцията се нуждае 4-годишният Дани, който не може да си движи лявата ръка.

Още при раждането момчето получава увреждане на ръката - акушерска пареза тотален тип, с няколко прекъснати и разкъсани нерви. Семейството на Дани отива в Турция, където лекари му присаждат нерв.

"Има резултати и то добри, но не са достатъчни. Целта беше да върнем инервацията на цялата ръка", обясни пред "24 часа" майката на Дани Паулина Техова.

Първите резултати от интервенцията се появили 2 години по-късно. Момчето прави леки движения с ръката си, но все още не може да хваща, да се подпира или да си обуе обувките.

Семейството на Дани ходи през месец-два при физиотерапевт в Турция,

който му изготвя програма за рехабилитация, а момчето прави упражненията всеки ден. При последните прегледи станало ясно, че ръката има контрактура и има опасност от перманентно увреждане на раменната става, заради липсата на движение.

По тази причина родителите се решили на втората операция.

Сумата от близо 13 хил. евро е непосилна за семейството. В нея са включени и шините, които Дани ще носи след това.

"Предполагаме, че след 8 месеца ще видим резултати", надява се майката. След трансфера на мускули Дани трябва да може да отвори и вдигне ръката си настрани.

"Трудно се справяме. Винаги има някой вкъщи с него. Никога не е ходил на детска градина", обясни майката на детето.

До момента благотворителната кампания "Дайте шанс на Дани за самостоятелно бъдеще" е събрала малко над 9500 от необходимите 26 000 лв. 

Дарения могат да се правят тук.