Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ваня Григорова Кадър: Нова нюз
Ваня Григорова Кадър: Нова нюз

Съветниците от БСП и ПП-ДБ-СС утре преговарят по общ документ за управление на общината, условието е да не се маха Паметникът на Съветската армия и Бонев да не е шеф на СОС

Не са ме търсили досега хората от "Трети март". Така Ваня Григорова отговори пред Нова тв на въпроса възможно ли е да работи с инициативния комитет на хора, свързани с президента Румен Радев, за референдум за запазване на националния празник. Секретарят на Радев проф. Александър Маринов даде заявка, че този комитет ще прерасне в гражданско движение, енвентуално и в партия.

Главно от средите на синдикатите вижда Григорова тези, с които тя може да създаде нов проект. Но още я няма основата, после трява да се намерят личностите, които виждат проблемите на хората от първо лице, единствено число. Защото като се издигнат малко нагоре, вече не ги виждат тези проблеми, намекна тя по отношение на президентските хора.

"Нямаме нужда от поредните еднодневки, а от формация, която комуникира досаттъчно ясно и отстоява достатъчно неотстъпчиво решеване на проблемите на редовите хора", заяви Григорова. Така че първо трябва да се намери основата, после - подходящите личности, за да говорим изобщо за стартиране на формация, посочи тя. Оцени както първа положителна стъпка влизането на хора от синдикатите в партийни листи на изборите досега.

Освен това тези, с които ще прави новия проект, трябва да са готови върху тях да се излее помия, заяви още синдикалистката и бивш кандидат за кмет на столицата. Това се случило и със самата нея в изборната кампания за кмет на София.

Григорова няма да участва в евроизборите в началото на юни. 

Не в името на фигура, а в името на политики може да се намери компромис за преседател на СОС, обяви още тя пред Нова тв тази неделя. Хората на Васил Терзиев им изпратили документ за политики. Днес ще го коригираме и утре ще го представим, за да видим мерките и графика за вкарване на докладите в СОС, така че да оправдаем очакванията на избирателите ни да свършим конкретни неща, обясни тя.

Така общинската съветничка потвърди, че лявата група и ПП-ДБ-СС в момента работят по общ документ. Не трябва да позволяваме да се истеризират определени теми, предупреди обаче тя. Можем да се обединим, но само въз основата на лявото, каза още Григорова.

Махането на Паметника на Съветската армия е сред червените линии, които тяма да прескочим, декларира тя. Според ДСБ обаче е ключова тема, припомни Григорова. Затова им препоръча да си припомнят, че и борбата срещу ДС им е била такава тема, така че ако искат консенсус, да укротят патоса си за борба с паметници.

Разговор за личността начело на СОС не се води, каза съветничката. Но няма как да е Борис Бонев. Настояването да е от ПП-ДБ-СС показва високомерие - избирателите не им позволиха да имат монопол и ако стигнем до консусус по мерките, които обсъждаме, ще им се наложи да обсъдим друга личност, обяви Григорова в "Събуди се".

Няма разговори към момента личността да съм аз, заяви още съветничката от БСП.