Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Георгиев СНИМКА: Столична община
Георги Георгиев СНИМКА: Столична община

Няма председател, защото няма мнозинство, а няма мнозинство, защото тези, които спечелиха изборите с мантрата, че ще променят София, не могат да осигурят мнозинство. Урокът, който хората ни дадоха на изборите, е, че най-голямата група трябва да понесе тежестта и да намери подкрепа. Това каза пред БНТ общинският съветник от ГЕРБ - СДС Георги Георгиев и бивш председател на Столичния общински съвет по повод казуса с избор на председател на СОС.

Ако кметът се рекламира като десен преди изборите, получава подкрепа от най-голямата дясна партия преди изборите, след изборите той трябва да определи ясно какъв ще бъде Общинският съвет – ляв или десен. Председателят има важна роля, но определящо е с какво мнозинство ще работи този председател, заяви Георгиев.

Позицията на Борис Бонев е, че той не иска да има нищо общо с ГЕРБ. Как да подкрепим някого, който не иска да има нищо общо с нас? Общинският съвет трябва да има много ясно мнозинство, което трябва да бъде обединено около ценности. Хората искат да знаят ляво или дясно ще бъде мнозинството в Общинския съвет, посочи бившият председател на СОС.

Ако Васил Терзиев иска да изпълни заявките си преди изборите, той трябва да успее да спре заинатилия се като магаре на мост Борис Бонев, за да можем да дадем на хората развитието на града. Много е важно колегите да се самоопределят, да кажат с какво мнозинство ще управляват София, каза още Георги Георгиев .