Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Таков СНИМКА: Георги Кюрпанов-Генк
Иван Таков СНИМКА: Георги Кюрпанов-Генк

Защо Паметникът на Съветската армия не се ремонтира, щом е опасен, а трябва да се мести? 

Това попита общинският съветник от БСП в София Иван Таков. По-рано днес от Областната управа бе съобщено, че нужен спешен демонтаж, преместване и реставрация на монумента, тъй като е опасен.

"Като е опасен, кой е отговорен? Имат и областен управител през последните години и месеци, защо не се ремонтира този паметник след като е опасен, защо трябва да бъде преместен?", попита Таков.

През март СОС реши да възложи на кмета на столицата Йорданка Фандъкова да изиска от областния управител преместването на паметника. Тогава той бе назначен от служебното правителство и процедурата на се задвижи. Неговата наследница Вяра Тодева, встъпила в длъжност през август, задвижи процедурите.

Таков се обърна към Фандъкова и попита защо Столичната община не е поддържала паметника. Според областната управа той не е бил поддържан през последните 70 години.

"Това е много дебела червена линия", заяви Таков и заяви, че левицата ще пази паметника. Поиска и да види документи, които доказват, че той не е в добро състояние.

СОС се събра за четвърти опит да си избере председател
СОС се събра за четвърти опит да си избере председател

Той твърдо се противопостави на идеята за ротация и в СОС. Диана Тонова остава кандидатът за председател на БСП.