Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Къщата, където е станало двойното убийство, и магазинът на семейство Комитски. В деня след стрелбата етническата махала в Маноле беше пълна с униформени.
Къщата, където е станало двойното убийство, и магазинът на семейство Комитски. В деня след стрелбата етническата махала в Маноле беше пълна с униформени.

Докато пътувахме от София към Маноле, извършителят вече се беше самоубил, каза главният секретар на МВР Живко Коцев

Три трупа шокираха пловдивското село Маноле, след като зет застреля с незаконната си ловна пушка тъщата и тъста си, оставяйки ги на място. Простреля и сина им и накрая насочи дулото към себе си.

Единственият оцелял е братът на жена му Запрян, на 36 г., който е в болница.

Причината - ревност и непрестанни семейни кавги. 40-годишният Васил Запрянов се вбесил, че

 съпругата Стоянка за пореден път се прибрала при родителите си

Къщите им са една срещу друга в етническата махала на селото, наричана от местните жители Гръцкия квартал, тъй като тамошните жители години наред били на работа в южната съседка и вдигнали къщи по тамошен образец.

След зловещото убийство в Маноле се заговори, че в основата стояла 19-годишната Тодорка. Тя била работничка в хранителния магазин на застреляните тъстове Атанаска и Иван Комитски.

Слухът, че Васил се залюбил с нея, стигнал до ушите на жена му Стоянка. И тя се прибрала у родителите си.

Според окръжния прокурор на Пловдив Ваня Христева причина за кървавата баня са влошени семейни отношения.

20 минути след полунощ на 5 декември на спешния телефон 112 постъпил сигнал от самата Стоянка. Тя съобщила, че съпругът Васил убил родителите - Атанаска, на 57 г., и Иван, на 61 г.

Опитал да застреля и брат Запрян, но 36-годишният мъж се разминал леко. Запрянов

притичал от другата страна на улицата и се барикадирал,

където се намирала неговата къща.

"Докато пътувахме от София към 1,30 -2 ч, извършителят вече се беше самоубил", каза главният секретар на МВР Живко Коцев.  

Бащата на Тодорка Георги Стефанов отрича дъщеря му да е имала връзка с Васил Запрянов.
Бащата на Тодорка Георги Стефанов отрича дъщеря му да е имала връзка с Васил Запрянов.

Съседи описват Васил Запрянов като добър и спокоен човек и дори майтапчия. Занимавал се със строителство и често вършил работа на други хора.

Баща му Иван бил свещеник и служил в православната църква в селото, но починал преди години. Майка му, която има друг брак, работи в мандрата.

Комитски били заможна фамилия

Имат магазин за хранителни стоки и барче за кафе и алкохол в двора на къщата си, където се е разиграла трагедията. Много от роднините излизали често да работят в чужбина. По-малката от двете сестри на Атанаска и в момента е в Западна Европа.

Стоянка и Васил са заедно вече двадесетина години. Бракът им обаче се тресял от постоянни конфликти. Карали се по различни поводи и много често за щяло и нещяло.

"Питам го аз вие колко пъти се разделяте на година с Танчето. А той ми обяснява: "Не на година, в месеца", разказа пред "24 часа" комшия.

Местните хора никога не знаели какъв точно е поредният повод за скандал между двойката, тъй като Запрянови се спречквали основно в дома си. Засичали ги обаче да си повишават тон и на открито. Имат две дъщери, на 10 и 16 г., с които вече работят психолози.

"Заможни и богати хора са. Преди години самите тъстове Атанаска и Иван се бяха разделили и мъжът купи къща в другата част на селото и се изнесе там. После се събраха пак", припомнят местни.

Слухове нарочили 19-годишната Тодорка в близки  отношения със стрелеца Васил,

баща й обаче отрича дъщеря му да е имала връзка с два пъти по-възрастния от нея мъж.

"От малка работи в магазина им и помагаше в къщната работа. Бяха с Васил само приятели", твърди Георги Стефанов.

Тодорка също е семейна и има 3-годишно дете. Мъжът бил арестуван за кражба и чакал присъда.

Според бащата на Тодорка Стоянка пращала заплашителни есемеси на дъщеря му с предупреждения, че ще я разкъса. Тя била бясна от случващото се под носа й.

Местни обаче твърдят, че самата Стоянка също не била предана на съпруга си Васил. Това обаче не пречело да е ревнива към него.

"Каквото и да става, не може ей така да се отнемат човешки животи", коментират потресени жители на село Маноле.

Разследването тепърва изяснява причините, довели до кървавата баня. Разпитват се съседи и близки на семействата.