Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Юлиан Попов
КАДЪР: NOVA
Юлиан Попов КАДЪР: NOVA

Всички станции не показват повишение на радиационния фон. Румънските станции също не показват повишение. Вероятно става въпрос за дефект. Това заяви министърът на околната среда и водите Юлиан Попов пред "Нова".

Очаква ни по-топло време и нормализиране на обстановката в страната, според прогнозите на НИМХ, добави той. По думите му обаче трябва да сме подготвени за екстремни ситуации, каквато, според него, е била и вчерашната. „Такъв сняг обикновено се натрупва за няколко дни", посочи министърът.

Юлиян Попов заяви, че не е ничий министър.

"Поканен съм от акад. Денков и Мария Габриел да се включа в правителството. Аз съм бил министър на околната среда и преди 10 години. Не е необичайно някой да се спре на мен. Номинация може да дойде отвсякъде."

"Правителството е много вътрешно. Работи добре, разбираме се помежду си. Имаме напрегнати ситуации. В една демокрация не виждам нищо странно да се карат партии. Оптимист съм главно за това, което прави правителството и начина, по който министрите работим", допълни той.

Ресорният министър коментира и мръсния въздух у нас. Той беше категоричен, че тенденцията в България е той да намалява значително. „Спечелихме делото срещу Европейската комисия", обяви Попов.