Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Денислав Димчев
Денислав Димчев

Само той от семейство финансисти се занимава с изкуство и социални мрежи

Продуцент, режисьор, сценарист, актьор, певец, влогър, тиктокър и вече бакалавър по маркетинг и мениджмънт в лондонския университет Regent. Това е само опит да бъде описан Денислав Димчев - първият у нас, който направи български хорър сериал - “Клетвата”.

Успешната онлайн продукция е

вдъхновена от реална

история за серийна

убийца от Америка,

която примамвала мъже чрез обяви във вестника, за да се омъжи за тях и убивайки ги, да отнеме имуществото им.

Минисериалът се излъчва в ютюб канала на Димчев и разказва за измислената хижа “Победа”, която всъщност е хижа “Планинец” в местността Сврачар във Витоша. Страшни легенди за убийства и безследно изчезнали хора се носят за “Победа”. Зад мистерията стои вече покойната дъщеря на хижаря, изоставена пред олтара от бъдещ съпруг. За да си отмъсти, тя го убива. Трагедията примамва репортери и инфлуенсъри, жадни за сензация, която да ги направи известни. “Показваме неистовото желание за успех въпреки опасността”, обяснява Денислав. Историята на “Клетвата” се развива в три епизода, а идеята за сценария се ражда в главата му само за 15 мин. В онлайн поредицата 23-годишният Денислав влиза в ролята на журналиста Антон. Снимачният процес трае 15 часа на студа в планината. 

Екипът на "Клетвата" по време на премиерата в Дома на киното
СНИМКИ: ФЕЙСБУК
Екипът на "Клетвата" по време на премиерата в Дома на киното СНИМКИ: ФЕЙСБУК

Само преди дни епизодите бяха завъртени като късометражен филм в Дома на киното в София. По червения килим минаха 200 зрители, а реакцията им на живо - и при страшните и мистериозни сцени, и при комедийните, показала на автора, че се е справил повече от добре. Това не е първата продукция на тиктокъра, който има

131 000 последователи

в инстаграм

Преди това създава коледните проекти “Три дни до Коледа”, “Повярвай в мен”, както и “Кървава луна”, чийто замисъл не е да бъде минисериал, но заради силния зрителски интерес го развива в няколко епизода с над половин милион гледания всеки.

Димчев е напълно отдаден на работата по “Клетвата. Дори когато не снима сцени с негово участие, се налага да работи по други. Приятелите и най-близките му колеги - Ива Мандичева и Яница Михайлова, винаги са до него и готови да помагат. Най-трудно му е да намери баланс между това да се справи чисто актьорски със задачата, която сам си е поставил, но и да бъде “достатъчно голям реалист”, за да прецени дали е постижима. Димчев присъства на монтажа на снимките, занимава се и със звуковото оформление. “Беше една въртележка до края, на която трябваше постоянно да присъствам”, допълва той. Най-лесно му е да напише сценария, защото се случва много естествено. 

Димчев се дипломира успешно като бакалавър по маркетинг и мениджмънт в Лондон.
Димчев се дипломира успешно като бакалавър по маркетинг и мениджмънт в Лондон.

Надява се “Клетвата” да му послужи като портфолио, защото замисля бъдещи изяви на телевизионния екран. Иска да покаже, че

младите хора също имат

идеи и истории за разказване,

дори с малък бюджет

Какъвто е и случаят с “Клетвата”. Без значение колко са развити социалните мрежи, при тях има граница, която не може да бъде прекрачена. Според младия режисьор хората имат много предразсъдъци самият той е изпитвал на гърба си как не го вземат насериозно. Има горчив опит с предишните си онлайн проекти - добрите им резултати остават напълно неглижирани. Що се отнася до първата му минипродукция - “Кървава луна”, Денислав смята, че критиката донякъде е заслужена. Тогава е млад и неопитен, няма и човек до него, който да го ръководи. Но трънливият път от тогава до сега става все по-приятен за изминаване, а отзивите за “Клетвата” са само положителни. Лично той не е попадал на нито един негативен коментар за хорър сериала. Доволен е, защото с екипа успяват да опровергаят негативната настройка на обществото за онлайн продукциите.

Денислав завършва бакалавър със специалност “Маркетинг и мениджмънт” в лондонския университет Regent, вече следва и магистър - в момента е последна година по маркетинг в престижния “Кингс Колидж”.

Откакто се помни, изкуството го привлича. От 14-годишен се занимава с музикален театър. Докато приятелите му излизат да се забавляват, той прекарва

почти всеки ден

в репетиции

Това обаче не го притеснява, защото да отиде навреме на репетиция, за него е истинска наслада. Има период, в който остава разочарован - често ходи на кастинги, винаги стига до финалните етапи, но не го одобряват - или не е достатъчно подготвен и не е подходящ за ролята, или тя вече е уредена за друг. Това го тласка да се интересува повече от социалните мрежи. Прекрачвайки прага на интернет, Димчев има ясно изградени цели и план за действие - успее ли да достигне до хората, ще потръгне и музикалната му кариера. Ще реализира идеите си, за които не е разполагал с подходящата платформа. Тогава попада на фирма за маркетинг и мениджмънт. Запознава се с Ива Мандичева, която и до ден днешен е рамо до рамо с него във всички приготовления и продукции. Така съдбата сблъсква Димчев с маркетинга едва когато е на 17 г. Запознава се с аналитичната страна на работния процес, научава се и на статистика. В наши дни знае как да следи кои моменти са се харесали на аудиторията и как може да бъде “маркетиран самият проект”, за да достигне до правилната публика. Затова и не се колебае след 12-и клас по кой път да поеме в университета. Знанията са му нужни, за да опознае публиката с рекламна цел. Все пак, за да правиш добро кино, каквото е във Франция, Италия и Америка, се изискват много средства. 

"Аларма" е една от соло песните на влогъра.
"Аларма" е една от соло песните на влогъра.

Денислав е единственият от семейството, който се развива в артистичната среда. Всички са финансисти - майка му завършва счетоводство, а след това и педагогика. Баща му също се дипломира в икономически университет, брат му работи в банка. В началото всички намират влечението му за странно. Не разбират много от неговата сфера, но не спират да го подкрепят.

Вдъхновява се от режисьорите

Стивън Спилсбърг

и Тим Бъртън

Любимите му актьори са Джена Ортего (“Уенсдей”), Зендая и Тимъти Шаламе, които играят в “Дюн”. Всички те дават глас на новото поколение. “Тук сме и също искаме да оставим своя отпечатък върху индустрията”, казва Димчев.

Въпреки че едва преди дни завърши “Клетвата”, Денислав вече кипи от нови идеи. Готви първия си музикален албум, който ще излезе другата година. Досега е публикувал само солови песни като “Сафари”, “Няма цена” и “Аларма”. Едновременно с това работи по друга, по-малка продукция, която ще бъде съсредоточена в ютюб и е продължение на коледния им сериал от миналата година - “Повярвай в мен”. Вече е завършен още един нов проект, чийто жанр съчетава хорър и мистерия. Но не издава повече, за да бъде изненада. А предвид отзивите за “Клетвата”, нищо чудно да измисли и продължение на онлайн сагата.

Едно обаче е сигурно - покрай всичките ангажименти Денислав не разполага с никакво лично време. Признава, че точно в този аспект е “най-зле”. Влиза във връзки, но не се получават. Отдаден е на професионалното си развитие, което всъщност е и негово хоби. И тъй като е изцяло фокусиран върху изграждането на солидно портфолио, трябва да завърши и магистърската си степен, е оставил любовта на заден план засега.

Осъзнава, че за да бъде успешна следващата му връзка, с момичето трябва да намерят баланса между всичките му начинания и романса. Открил е щастието да се занимава с това, което обича и да не го усеща като работа.