Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Митов КАДЪР: БНТ
Даниел Митов КАДЪР: БНТ

Асен Василев иска да харчи безразборно. Иска да раздава пари и да изглежда добър. Както каза Томислав Дончев: "не познаваме никой, който да иска да бъде финансов министър след него", защото след него ще бъде потоп. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

"Министър-председателят не е много наясно какво да прави в тази ситуация, отказва да поеме някаква отговорност. Докато Бойко Борисов беше министър-председател, беше ясно кой носи отговорност и кой се занимава с взимането на управленски решения. Сега в момента това изобщо не е ясно", обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

"Животът на подобен тип коалиции...некоалиции също е сложен, тъй като отразява реални настроения и проблеми в обществото. Някои хора последните 3 години направиха всичко възможно, за да се изпонамразим и да настроим хората едни срещу други така, че в момента да не можем да разчитаме на едно стабилно нормално управление в което е ясно кой носи отговорност", каза Митов. 

"Не е ясно кой носи отговорност и за какво. Министър-председателят се опитва да прехвърли отговорност на един от министрите. Кметът очевидно и той не си е свършил работата. Президентът на БФС и там си знаем, че има проблеми и че отдавна трябваше да се предприемат действия от негова страна, за да се намали напрежението. Министърът на спорта нагнетява напрежението и се занимава с неща, които не са му работа и не се прави така", така Митов коментира кървавия протест срещу БФС. 

"Не знам какво осветляват. Те до вчера обясняваха: "всичко си е наше". Сега изведнъж бил наш Калин Стоянов.  Ние отдавна сме казали. Имаме един представител в това правителство и това е Мария Габриел", посочи Митов.

"Очевидно е, че имаме идеологически различия с "Продължаваме Промяната", допълни той.