Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борислав Михайлов напусна Антикорупционната комисия след 3 часа разпит
Борислав Михайлов напусна Антикорупционната комисия след 3 часа разпит

В 17:15 ч. шефът на БФС Борислав Михайлов напусна Антикорупционната комисия след повече от три часа разпит. Той обяви, че не чувства никаква вина за вчерашния мач. 

Той бе очакван от десетки репортери и оператори. Първият въпрос към него беше кога ще подаде оставка.

Боби Михайлов бе очакван от десетки репортери
Боби Михайлов бе очакван от десетки репортери

"Ще кажа другата седмица", на няколко пъти повтаряше той.

"Не чувствам вина, защото това е решение на УЕФА", заяви той и уточни, че по повод оставката му решението се взима от колективен орган.

На въпрос: "Какво казахте за тези 3 часа?" (бел. ред. има се предвид 3-часовия разпит)", Михайлов отговори: "Казах каквото си искам". 

Шефът на БВС заяви още, че имал голям морал.

Михайлов беше преследван по площад "Св. Неделя" от медиите, но беше лаконичен.

Михайлов беше лаконичен
Михайлов беше лаконичен

Президентът на БФС влезе в Антикорупционната комисия малко преди 14 ч. в петък. Проверката е по искане на главния прокурор Борислав Сарафов.

Михайлов беше преследван по площад "Св. Неделя" от медиите
Михайлов беше преследван по площад "Св. Неделя" от медиите

Прокуратурата се самосезира по медийни публикация за черно тото и нарушения, които са извършвани от ръководството на футболния съюз и неговия шеф.

Припомняме, че в четвъртък футболни фенове излязоха на протест срещу БФС и ръководството му. Поискаха и оставката на президента Борислав Михайлов.

Протестът започна привидно спокойно около 17:30 ч., но рязко ескалира към 18:20 ч. Футболните запалянковци започнаха да хвърлят бомбички и ракети срещу полицията. Униформените изкараха водното оръдие на барикадата и предупредиха, че ако не спрат, ще бъде употребена сила, след което започна да разпръсква феновете.

След началото на мача феновете запалиха няколко кофи за боклук и отново тръгнаха към полицията. Във входа на блок на "Гурко" човек бе пребит зверски от полицията. Пристигна линейка на мястото.

Междувременно бесни фенове потрошиха полицейски бус на "Васил Левски" до Министерството на спорта и взеха полицейските щитове. След това го запалиха. Имаше сигнали и за бити деца. По последна информация има 24-ма пострадали, както протестиращи, така и полицаи. 33-ма са задържаните.

Оставката на Боби Михайлов беше поискана от Бойко Борисов и ПП-ДБ, които поискаха също и оставката на вътрешния министър Калин Стоянов.