Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов
Снимки: Дима Максимова и Фейсбук
Бойко Борисов Снимки: Дима Максимова и Фейсбук
  • Как така заради тоя пусти петрол и тези пари явно са готови да падне правителството, попита лидерът на ГЕРБ и обясни: Добрев е във Вашингтон и ще разкаже това, което говорим тук
  • Калин Стоянов не трябва да си подава оставката

Големият въпрос е не кой министър да си подаде оставката, а защо е токова важно това с петрола. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Как така заради тоя петрол, пусти, и тези пари явно са готови да падне правителството, да се съберат с опозиционните уж партии - "Възраждане", ИТН и БСП, и това да е по-важно от правителството?", попита той. Направи коментара си в кулоарите на парламента, след като и вторият опит за събиране на кворум в НС се провали. Така пропадна безпрецедентното двудневно гласуване на вота на недоверие срещу кабинета, тъй като депутатите са в процедура по прегласуване.

"Ние подкрепяме кабинета, ако прави правилни неща и добри закони. Ние не сме партия, която осигурява кворум. Това е първата партия на избори. И ние не осигуряваме кворум на тези, които решиха да пада правителството, да се откажат от правителството само заради петрола", заяви лидерът на ГЕРБ", като подчерта, че тяхната партия е най-голямата в Народното събрание.

Борисов подчерта, че не отговаря за решенията на Пеевски или ДПС. "С колегите от ДПС действахме единно за Северна Македония, за бронетранспортьорите, когато трябваше да направим всички действия за F-16, за страйкърите, за Уестингхаус реакторите", добави той.

"Лукойл" е частна компания, пряко подчинена на Кремъл - това е безспорен факт. Че са правени нарушения, са правени. Надявам се това стане ясно. Добрев е във Вашингтон и ще разкаже това, което говорим тук", гневен бе той на вчерашния отказ на ПП-ДБ дерогацията за руски газ да отпадне веднага. И отхвърли обвиненията на БСП, че опитват да си разделят "Лукойл" - това било частна кампания. И отново настоя дерогацията да падне сега, ГЕРБ го искали от година и половина.

Според него след снощния погром в центъра на София оставка трябва да подаде не вътрешният, а спортният министър. "Спортният министър трябва да си подаде незабавно оставката затова, че нагнетяваше положението последните дни. Преди това трябва Борислав Михайлов да си подаде оставката, незабавно! Терзиев, който позволи да се съберат агитките на мирен протест - как така ще събираш враждуващи от десетилетия агитки уж на мирен протест? Заради един, да не го нарека Борислав Михайлов с най-обидните думи, в София се проля кръв, защото Терзиев даде разрешение и ги сблъска. Вследствие на което, тези провокации нямаше как да се подминат", коментира той снощните погроми на агитките в София снощи. Според него Калин Стоянов не бива да си подава оставката. Като полицаи, понеже сме имали такива случаи, хората на първа линия всяка събота и неделя се сблъскват футболните хулигани и биват мерени с ракети и камъни. Като вкараш всички тези хора в тясно място, резултатът е ясен", коментира той.

Борисов обаче подчерта, че в 19.30 ч., "когато София гори, получавам имейл за среща от кмета на София". "В 7.30 - вместо да си гледа града, той ми пише имейл да си говорим", каза той. Уплашихте ли се, попита той Терзиев.