Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков и Христо Иванов поискаха оставката на вътрешния министър.
Кирил Петков и Христо Иванов поискаха оставката на вътрешния министър.

И втора оставка поискаха депутатите на Кирил Петков и Христо Иванов - на шефа на БФС Борислав Михайлов

Вътрешният министър Калин Стоянов да подаде оставка заради проявите на насилие от страна на полицаи по време на протестите срещу БФС снощи. Това поиска парламентарната група на ПП-ДБ, а решението й беше обявено от съпредседателите Кирил Петков, Атанас Атанасов и Христо Иванов в кулоарите на Народното събрание.

За искането на групата е уведомен и премиерът акад. Николай Денков, но от ПП-ДБ не казаха какъв отговор са получили. 

"Ясно се обявяваме за оставката на Боби Михайлов, този човек трябва да си отиде максимално бързо. Искаме оставката и на Калин Стоянов. Това, което видяхме, е недопустимо. Не може хора да бъдат пребивани по заведения. Той трябва да понесе своята отговорност", настоя Петков.

Атанасов посочи, че определени служители на МВР са проявили жестокост, което означава, че "от оперативна гледна точка не е била създадена необходимата организация на структурите на МВР за опазване на обществения ред". Затова трябва да се носи отговорност, ПГ е единодушна - настояваме министър-председателят да поиска оставката на Калин Стоянов, добави той.

Христо Иванов пък защити новоизбрания кмет на София Васил Терзиев. "Кога кметът на София, при всички протести досега, е поел отговорност за организацията на обществения ред, за да искаме отговорност от кмет на 3 дни, който дори не е имал възможност да назначи екип. Кметът няма реални правомощия, свързани с ръководството на МВР", настоя той. Нека не прехвърляме отговорността върху кмета, дали е имало провокация, тепърва ще се установява, каза Иванов.