Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йордан Лечков
Йордан Лечков

"Питате ме кога ще си подам оставка, аз ви казвам - веднага, когато видя проект за стадион". "Ние сме част от УЕФА. УЕФА взе решението за мача с Унгария." Това каза по bTV вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков. Така той прехвърли към УЕФА топката за разигралият се трагикомичен сериал с местенето на европейската квалификация от София пред публика към Пловдив без публика до Кърджали без публика и обратно в София, но без фенове.

"Когато има такъв възлов мач, може да има голям интерес. Може да се повишат, примерно, билетите. Това е моето мнение. Но не го вземам това решение нито, аз нито го взема Боби Михайлов. Решението го взема организаторът на мача", продължи Йордан Лечков.

"В крайна сметка това не е най-важно. Последният мач, който го играхме в София, имаше 2-3 хиляди души. Аз затова натъртвам - ние сме част от УЕФА, те ги вземат тези решения", продължи Лечков темата м частта й с лишаването на феновете от право да гледат националния отбор.

Той бе попитан и за официалният коментар от Унгарската футболна федерация, че БФС не може да организира дори семейна почивка. "Това официално ли е? Ами ще се видим с тях. Те нещата преди мача... Имаме такъв лаф: "Един час преди мача и един час след мача всичко е позволено". Те искат да победят, съвсем нормално е. Но тези решения за преместването на мачовете ги вземаше УЕФА. Толокова ли е сложно да го разберете? Това е решение на УЕФА", каза още вицепрезидентът на БФС.

"Хората, които са избрани от клубовете си и участват в конгреса, те гласуват и те гласуват за президент. Не запалянковците, с цялото ми уважение към тях", каза още Йордан Лечков. Той припомни, че мандатът на Борислав Михайлов е до 2026 г., гласувал е за него и разчита той да си го довърши. Самият той не бил сред хората, готвени за заместници на Михайлов.

За футбола държавата е мащеха, футболът се самоиздържа, каза още Йордан Лечков. И този премиер ще си отиде, но няма да има стадион в България, колко премиери обещаха, но не го направиха, каза още вицепрезидентът на БФС.