Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Томислав Дончев СНИМКА: Румяна Тонева
Томислав Дончев СНИМКА: Румяна Тонева

Автор: Павлета Давидова

Утре ГЕРБ няма да подкрепи вота на недоверие към кабинета, увери за пореден път зам.-шефът на партията Томислав Дончев. "Колкото и да е трудно, и понякога гнусно, всички останали опции са по-лоши от тази", обяви той, докато трима от новоизбраните общински съветници на ГЕРБ в София обвиняваха ПП-ДБ (СС) в договорки с БСП и "Възраждане" в столицата. 

В сряда в парламента ще бъде обсъждан втори вот на недоверие срещу кабинета на Николай Денков. Той е поискан от "Възраждане" и БСП и е заради политиката в областта на отбраната.

"Мога да разбера политически брак насила. Но да влезем в политически брак насила, а другия да кръшка, това не мога. Не мога да проумея как след изборите БСП стана приемлив партньор. Важно е да имаш гъвкаво тяло, но не е хубаво да имаш гъвкав морал", коментира той договорките за избор на председател на Столичния общински съвет, а и в градове като Варна и Габрово.

"Бюджет 2024 е неприемлив не заради политически аргументи, а заради финансови такива. Бюджетът потвърждава задлъжняването на държавата, което за ГЕРБ е неприемливо", заяви зам.-председателят на ГЕРБ. Той добави, че се притеснявал какво ще стане, ако финансовият министър Асен Василев не приеме призива им да преработи финансовата рамка, сега обаче бил спокоен - явно си имал мнозинство, което да приеме бюджет и без подкрепата на ГЕРБ. Дончев настоя, че нито една от критиките им не е свързана с желание за министър в кабинета. Аз говоря с числа, настоя Дончев.