Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Отвъд заслужената слава на изключителен футболист, съдбата на човек, преминал през сериозно житейско изпитание, Стилиян Петров е личност, която респектира със своята човечност.

В дългогодишната ми професионална практика като журналист се срещам с различни хора - успели, неуспели, известни, неизвестни...

Отдавна професионалният статус не ме впечатлява.

Интересувам се от човека и неговите избори.

Срещата със Стилян Петров и съпругата му Паулина на събитието Bulgaria Wants You във Виена беше важна за мен, защото открих личности, които се отличават със своята нормалност.

Футболистите (особено българските!) с някои изключения (Стоичков, Балъков, Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров) не са пример за подражание. Не коментирам кариерно развитие и състояние на българския футбол през последните години, нито сегашното ръководство на БФС...

Стилиян Петров е човек с кауза и голямо сърце. Създадената от него и съпругата му фондация "Стилиян Петров" за подпомагане на онколболни е осъзнат избор на един голям спортист и човек.

Фондация "Стилиян Петров" вече има активен DMS (Donors Message Service) за дарение. Всеки, който има желание да подкрепи каузата на един от най-обичаните български футболисти, да застане до хората, борещи се с онкологични заболявания, и да им дари Надежда, може да го направи, като изпрати SMS с текст DMS STAN. Цената на всяко едно съобщение е 1 лев.

Пиша всичко това, защото общувайки със Стилиян Петров и Паулина тези дни във Виена се убедих какъв дефицит от публични личности с ясно изразени каузи има в България.

И колко необходими са те, за да станат част от нашия публичен живот.

Мечтая личности като Стилиян Петров да влязат в политиката, за да обединяват хората, не да ги разделят.

Последните избори доказваха, че в българската политика има остър дефицит на личности с каузи!

https://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/kak-se-gradi-silno-semejstvo-sreshta-sas-stilijan-petrov.html

*От фейсбук