Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Сотиров
СНИМКА: NOVA NEWS
Иван Сотиров СНИМКА: NOVA NEWS

„Така е решил собственикът на ДПС – Ахмед Доган, така е постъпил. ДПС си е персонална партия, видяхме и при номинацията на кметовете – отива там, на килимчето, той решава кой ще бъде номиниран". Това заяви бившият депутат, бивш зам.-кмет на София, бивш главен секретар на СДС Иван Сотиров пред NOVA NEWS минути след като стана ясно, че лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е подал оставка.

„Моделът на ДПС стана модел на всички партии, виждам, че няма коментар и в медиите – до последния момент се чакаше кой ще бъде номиниран за кмет на София, виждаме и номинациите в ПП-ДБ и до ден днешен се питат кой реши Терзиев да им е кандидатът. Партиите трябва да бъдат институции на демокрацията", каза Сотиров.

Той припомни, че преди е имало вътрешни избори в партиите, а сега всичко става с решението на един тесен кръг. Маниерът на всички диктатори е да правят периодично профилактика на втория ешелон, обясни синият политик.

„Васил Терзиев за 4 месеца повтаря едно и също, те дори го скриха от финалния дебат, което за мен е абсурдно", каза Сотиров и обясни, че самият щаб е преценил, че този човек не е годен за дебат и го е скрил. Столична община е сериозен организъм, поведението на партиите е престъпна безотговорност - да издигат хора без елементарна подготовка. „Най-високите постове в държавата станаха тренажори за обучение на хора", каза Сотиров и допълни, че това го няма никъде по света.

За новия състав на Столичния общински съвет Иван Сотиров каза: „Лично аз на Борис Бонев му нямам доверие, многократно съм го заявявал и не мисля, че той ще бъде добър за председател на Общинския съвет. Той вдигаше много шум, но стратегически добри решения за София нямаше". По думите му има два варианта за събиране на мнозинство – дали ПП ще се разберат с ГЕРБ или с БСП.