Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

19-годишната  Ивет Стайкова
19-годишната Ивет Стайкова

Казвала, че за нея животът е игра, искала да стане бог, "но в градинките по центъра всеки си говори, че е божество", обясни младежът пред съда 

Гаджето на Ивет Стайкова, която е подсъдима за убийството на баба си актрисата Виолета Донева, защити приятелката си в Софийския градски съд, където започна делото. 30-годишният Виктор Лозанов, в чийто дом момичето е живяло през лятото на миналата година, описа отношенията между тях. Според обвинителния акт дни преди смъртта на актрисата, Ивет наръгала с нож в гърба Виктор. Пред  магистратите обаче той обясни, че не знае дали е така, защото спял. Не се събудил от болка, а от виковете на Ивет: Вики, Вики, кървиш. После майка му, която била в съседна стая, промила раната му. 

Ивет опитвала понякога да се бие с него, опитвала се да му удря шамари. След 14 октомври 2022-а станала по-агресивна и поискала да напусне жилището. Казала, че повече не и се седяло там.  Тогава Виктор и майка му потърсили родителите й, но майка й била извън София, а баща й не му отговорил и те я закарали при баба й. Преди това Ивет е пращала съобщения на баща си, че ще се самоубие.

Виктор описа момичето, с което явно още са гаджета, макар и то да е в затвора, като объркан човек, без насока. Ивет имала емоционални проблеми, имала проблеми и с родителите си, най-добре се разбирала с баба си Виолета Донева. Зависима била не от дрогата, а към усещането, което те давали - отпускане от проблемите.

Ивет имала дневник. Бежова тетрадка, в която си записвала разни неща, повечето неясни, но също, че искала "да стане бог, защото хората са човешки отпадък". В тази тетрадка определяла хората като емоции. Него например като страх, а баба си Виолета като тъга. Написала , че за нея животът е игра, говорила за човешките нищожества. 

"Но в градинките по центъра всеки си говори, че е божество", обясни Виктор. 

Той отрече Ивет постоянно да е била дрогирана. Понякога двамата пушели марихуана, били взимали и амфетамини.    

            

Ивет в съда
Ивет в съда