Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивет Стайкова
Ивет Стайкова
  • Имах тежко детство, като дете изпадах в истерия, удрях си главата в стената, призна момичето пред съда
  • За деня на смъртта на баба си не помни нищо, само шептене и черна дупка. Приела неведнъж три-четири  "картончета" ЛСД, гъби и марихуана 

19-годишната Ивет Стайкова, която е подсъдима за убийството на баба си актрисата Виолета Донева, разказа за кошмара, през който е минала, докато се е дрогирала. Момичето направи това в Софийския градски съд, където започна делото срещу нея.  Плачейки, Ивет, чете от тетрадка преживяванията си, както в деня на убийството 19 октомври 2022 г., така и преди това. 

Ивет взимала наркотиците от 13-годишна.  Започнала с хапчета и трева. На 14 освен тревата, вече приемала ЛСД  и амфетамини. 

"На 15 ме арестуваха, нашите се разделиха. С майка ми се изнесохме при баба ми и дядо ми. През цялото време бях на амфетамини. Не спях, на ядях", описа живота си тийнейджърката. След това се изнесла на квартира, започнала да взима тежки наркотици - пико, кристали, ЛСД, кокаин, амфетамини, халюциногени гъби, метамфетамини. Този ужас продължил 3 години. Когато станала на 17 години започнала да получава халюцинации, виждала маскирани хора, чувала гласове. 

"Виждах и чувах ужасяващи неща. Веднъж толкова се уплаших, че тези хора, които виждах, ще ми направят нещо, че повиках полиция", описа страданието си Ивет, ридаейки.  

Когато била под въздействието на наркотиците, ставала агресивна.

Не помнех нищо, после чувствах огромна вина. Тогава потърсиха помощ и й поставили диагноза метамфетаминна психоза. С психиатъра, при когото ходела, говорила да влезе в комуна, след като навърши пълнолетие. Когато се прибирала, трябвало да излезе веднага. 

Баща ми ме вкара в лудница. Имах тежко детство, постоянни скандали вкъщи, като дете изпадах в истерия, удрях си главата, разказа Ивет. 

През лятото на 2022-а Ивет напуска квартирата и отива да живее при родителите на майка си. След две седмици обаче те я изгонили, защото счупила стъкло на врата, почувствала се като куче. 

Тогава се преместила при гаджето си Виктор, който също беше разпитан днес,  но и опитала да се самоубие. Искала да скочи от 23-ия етаж на един строеж на бул. "Христо Ботев", но полетяла от четвъртия. Имала пукнат таз и срамна кост. 

В деня на смъртта на баба си - 19 октомври 2022- а приела наведнъж три-четири картончета ЛСД, гъби и  марихуана. "Не издържах взех всичко, взимах, защото не знаех как ще изкарам деня. Имах само една мисъл, че трябва да го направя ", каза момичето. 

Ако не вземела наркотици започвала да трепери, чувствала напрежение. 

Следващото, което помнела след шептенето, било, че я "връзват в лудница". Два дни след убийството Ивет се отзовава в психиатрията в Пазарджик, защото буйствала във влака за Пловдив.

И приятелките на Виолета Донева, и гаджето на Ивет описаха, че баба и внучка се обичали. Актрисата се грижела за момичето, пращала й пари, казвала, че трябва да й се помогне.