Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В новите ѝ шокиращи мемоари поп певицата разказва подробно за зловещия контрол от баща ѝ върху нея

Той подслушвал спалнята ѝ, следил телефона ѝ. Ако не му се подчинявала, я тъпчел с лекарства, държал я в инвалидна количка и я затварял в психодиспансер

Aко животът на Бритни Спиърс се превърне във филм, най-дългата опашка за кастинг ще е при злодеите. През годините в списъка с врагове на поп принцесата са фигурирали папараци, журналисти, телевизионни водещи и бивши съпрузи, но се оказва, че най-големите й зложелатели всъщност са членовете на семейството й. И особено баща й Джейми Спиърс.

Сагата с него започна през 2021 г., когато съдът отмени попечителството му над певицата, продължило 13 години в условия на психически и емоционален тормоз - свидетелства на Бритни, заради които в крайна сметка бе освободена от контрола на баща си.

Досега преобладаващата част от поведението на Спиърс е било мълчание, но с издаването на мемоарите й "Жената в мен",

тя се осмели да разкаже на света

на какво е била подложена още от дете и как музиката й е помогнала да оцелее в най-мрачните мигове.

Бритни Джийн Спиърс е израснала в провинциалния град Кентуд, Луизиана. Животът й за известно време бил типично южняшки, ограден от двата стълба на семейството и вярата. Не говорела, ако не я питали нещо. И каквито и травми да преследвали фамилната линия на бъдещата звезда, те кристализирали в една истина: "Казваше се, че мъжете на Спиърс обикновено са лоша компания", пише тя в мемоарите си. Нейният дядо по бащина линия бил насилник. Съпругата му Джийн се самоубила, когато бащата на Спиърс бил само на 13 г. Тя не можела повече да издържа този тормоз и предпочела да сложи край на живота си. Според поп певицата баща й насочил целия ад от детството си в тяхното семейство.

"По време на моето детство той беше безразсъден, студен, подъл и гаден пияница – споделя тя в "Жената в мен". – Баща ми и майка ми Лин се караха с часове през нощта."

Въпреки това Спиърс описва родния си град с голяма любов. Домът й бил "зоологическа градина", където се събирали клюкарски майки. Певицата очертава и началото на едно нормално юношество – първа цигара,

незаконното дайкири и секс с абитуриент,

който се оказва най-добрият приятел на по-големия й брат.

Семейството й било бедно, но преди баща й да посегне към алкохола, имал няколко бизнеса, които им позволявали понякога да си наемат домашна прислужница. Един ден Бритни случайно чула тяхната икономка да пее госпъл (жанр в музиката, който води началото си от църковните песнопения на чернокожите американски християни – бел. ред.) и за нея било "събуждане за един изцяло нов свят", място, където Спиърс можела да "общува чисто".

Всичко за нея обаче се преобръща, когато баща й започва да взема решенията вместо нея в продължение на 13 години. Той избирал как да изглежда, какво да публикува в социалните мрежи, колко да работи и с колко пари да разполага.

Това се случва през 2008 г. след поредица от объркани публични изяви на поп принцесата, ревностно документирани от таблоидната преса. Очевидно тя била в депресия и получавала паник атаки. Такъв е случаят и през 2007 г. на музикалните награди на MTV, когато трябвало да излезе на сцената. Тогава обаче никак не била добре. Не се чувствала

готова да се появи пред публика,

защото нямало и година, откакто родила второто си дете. "Бях притисната да участвам на събитието, за да покажа на света, че съм добре. Единственият проблем с този план беше, че не бях добре. Представянето ми беше катастрофално. Още преди да изляза на сцената, много неща се объркаха и това допринесе за влошаването на състоянието ми", признава Бритни Спиърс. След изпълнението певицата се срива зад сцената – плаче и хълца истерично.

Месеци по-късно по решение на баща й Спиърс е хоспитализирана в психиатрично заведение, като той подава молба за консерваторство (вид попечителство над възрастни – б.р.) в калифорнийския съд, считайки дъщеря си за негодна да взема лични и финансови решения. Но тогава певицата

не изчезва от обществения живот

Това, което се случва, е още по-зловещо. Тя продължава да издава мегапродавани албуми. Краси малкия екран, стои на корицата на различни списания и се изявява на сцената много често. Но нейните фенове осъзнават, че тя е под строгия контрол на баща си и подемат обединителен вик: "Освободете Бритни".

До 2021 г. нарастващото медийно отразяване, включително оригиналните репортажи от това списание, създават широкото съзнание, че Спиърс е била сериозно лишена от личната си автономия и е била принудена да работи против волята си.

"Имаше толкова много предположения за това, което трябва да съм мислила или чувствала - спомня си Спиърс за това време в "Жената в мен". – Тези хора не знаят колко много направиха за мен и аз ще съм им благодарна до живот."

В книгата си поп иконата няколко пъти признава, че докато е била под законното попечителство на баща си, е смятала, че семейството й иска да я убие.

Те я сложили в инвалидна количка против волята й, с убеждението, че не може да се справя сама. От лекарствата, които й давали,

много се изтощавала и ставала безпомощна

Това се случило, след като се заключила в банята с малкия си син Джейдън Джеймс, защото се страхувала, че никога повече няма да види децата си.

"Бях се затворила в себе си – посочва 41-годишната звезда. - Все още взимах литий, от който от време на време се чувствах замаяна. Бях толкова безпомощна, че докато баща ми ме пренасяше в количката, се замислих, че може да направи с тялото ми каквото пожелае. Помислих си, че би могъл да ме убие. А веднъж след като тази мисъл премина през ума ми, станах параноична. Трябваше да се промъквам до личния си мобилен телефон, защото ми беше отнет от него. Страхувах се да се бунтувам твърде много. Бях уморена и много уплашена. След като ме държаха на количка, знаех, че могат да обуздаят тялото ми, когато пожелаят."

Спиърс твърди, че семейството й я е принудило да влезе за рехабилитация няколко пъти и когато се опитвала да се свърже със сестра си Джейми Лин Спиърс за помощ, й е било казано да „спре да се бори" с изборите, които са направени вместо нея.

Междувременно след като излизала от центровете, трябвало да се подчинява, иначе се връщала отново в тях. Проблемът обаче бил, че за неподчинение се смятало дори да изразява мнението си. Било й забранено да дава каквито и да е идеи, дори когато правела албумите си. По време на нейното шоу в Лас Вегас не й позволявали да дава какъвто и да е принос.

Спиърс пише, че когато по време на една репетиция тя отказала да изпълни трудно танцово движение, баща й мобилизирал медицинското заведение, за да проверят дъщеря му отново.

"След три месеца в "затвора"

започнах да вярвам, че малкото ми сърце, което ме е направило Бритни, вече не е в тялото ми - пише Спиърс. – Майка ми не ми помогна, нито сестра ми. По-късно разбрах, че баща ми е можел да ме извади от центъра по всяко време."

Дори по време на пандемията от COVID-19 за нея имало строги правила, наложени от баща й. Тя се чувствала наистина изолирана, защото била заключена в дома си в Лос Анджелис.

"Прекарвах дни, седмици, седейки в стаята си, слушайки аудиокниги за самопомощ, взирайки се в стената или правейки бижута, отегчена от ума си - споделя певицата. – Времето ми навън беше ограничено от строгия екип за сигурност, нает от баща ми. Един ден бях на плажа и свалих маската си.

Охраната дотича да ми се скара. Бях порицана и наказана за седмици."

Бритни Спиърс все още води открита война с баща си, защото до скоро той протакаше съдебния процес за финансите на дъщеря си. Отказваше да й върне контрола. Освен това се оказа, че за всички шпионски методи, които е използвал, за да я следи, е плащал от нейната банкова сметка.

Въпреки това в книгата си певицата не разказва само за проблемите със семейството си, а разкрива й подробности за някои от любовните си връзки. Едно от най-шокиращите й признания е за агонизиращия аборт, който е направила, докато е била с Джъстин Тимбърлейк.

Бритни веднага се влюбила в него. Те били заедно от 1999 до 2002 г. Тя обаче забременяла и нещата се объркали. За нея не било трагедия. Тимбърлейк обаче не бил на същото мнение и обяснил, че не са готови да имат бебе. Било твърде рано, а те твърде млади.

В "Жената в мен" има още много шокиращи подробности за златната клетка на американската певица. Критиците смятат, че книгата е първата крачка на Бритни Спиърс за освобождението й от оковите на баща й...

"Време е наистина да намеря себе си. Продължих напред и оттук нататък е красиво и чисто", обнадеждена е тя.                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Бритни Спиърс
Бритни Спиърс