Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Моника Йорданова, председател на комисията в с. Малорад Кадър: Фейсбук
Моника Йорданова, председател на комисията в с. Малорад Кадър: Фейсбук
  • По непотвърдена информация председателката на секцията и още един неин член са били задържани
  • Очаква се брифинг на прокуратура, която разследва случая в Малорад 

Всички членове на секционната изборна комисия във врачанското село Малорад вече са били разпитани В РУ на МВР в Бяла Слатина по случая, нашумял след като в социалните мрежи се появи запис от камера в секцията от изборния ден. На него се вижда как председателката на комисията Моника Йорданова и някои от членовете след края на изборния ден дописват преференции в бюлетините в полза на някои от кандидатите за общински съветници.

Във Враца пък е бил извикан на разпит човекът, който отговаря за видеонаблюдението по време на изборите в Малорад, за се направи експертиза на записа по искане на прокуратурата. Според непотвърдена информация председателката на секцията и още един неин член са били задържани в ареста, но това не беше потвърдено от официални източници.

Факт е обаче, че срещу тях вече е повдигнато обвинение за нарушение на Изборния кодекс и правата на гражданите. За утре сутринта врачанската районна прокуратура, която разследва случая в Малорад е обявила брифинг, на който ще изясни всички обстоятелства около вече заведеното досъдебно производство.