Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Случаят от секционната комисия във врачанското село Малорад вече се разследва от прокуратурата
Случаят от секционната комисия във врачанското село Малорад вече се разследва от прокуратурата

Случаят от село Малорад вече се разследва от прокуратурата, съобщиха от ОИК Борован. Комисията се е запознала още в деня на изборите със скандален запис от пета секция в Малорад в община Борован и е взела решение, каза председателя но ОИК Димитър Попов.

В скандалния запис се вижда как председателят на комисията от ПП-ДБ Моника Йорданова , мислейки си че са изключили видеонаблюдението, подправя бюлетини в интерес на определени кандидати.

В скандалното видео се чува как и Борован и Малорад имат нужда от кметове, които са “наши ора”. Споменатият Мартин е кандидатът за кмет на БСП Мартин Диловски, а цитираното име Борко е Борислав Младенов е от Малорад и вече е част от новия общински съвет от местната коалиция с №68. Не е ясно, кой точно е Бачи Цено, тъй като в листата има двама такива. Единият е собственик на магазин в центъра на Малорад, а за другия няма информация.

Тъй като извършеното в секцията в Малорад е нарушение на Изборния кодекс, а ОИК в Борован не е компетентен да решава подобен казус, за случая веднага е била уведомено дежурната прокурорка от Бяла Слатина Юлия Вельовска. След нейно разпореждане полицията в Борован веднага е започнало разследване. Ако в разследването се установи, че е извършено престъпление, изборите в тази секция ще бъдат касирани, казаха от прокуратурата.