Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави Трифонов СНИМКА: Йордан Симеонов
Слави Трифонов СНИМКА: Йордан Симеонов

"Николай Денков веднага трябва да си подаде оставката и тази сглобка и некоалиция да спрат да съществуват", пише във фейсбук профила си лидерът на ИТН Слави Трифонов. Поводът за думите му е отказът, който България получи от Австрия да стане част от Шенген. Според Трифонов „сглобката” е била създадена именно с тази цел - да станем част от пространството без граничен контрол.

"Тази сглобка и некоалиция, която управлява в момента, беше създадена, според техните думи, с основната цел България да бъде приета в Шенген. Тоест, оправданието за създаването на това неморално, лицемерно и некадърно правителство беше създадено, пак подчертавам, според самите участници, с основната цел до Нова година България да бъде приета в шенгенското пространство. Снощи, тази причина умря, тъй като Австрия отказа. Българският министър-председател, Николай Денков, изглеждаше нелепо, унизително и обидно до австрийския канцлер Карл Нехамер.

Съгласи се виновно и омърлушено с думите на австрийския канцлер, че България още не е готова да бъде част от Шенген, подсмръкна тъжно и така изчезна основната причина за съществуването на ръководеното от него правителство.

Което означава, че той веднага трябва да си подаде оставката и тази сглобка и некоалиция да спрат да съществуват. Такива са фактите. А успеха на всяко едно начинание се дължи основно на фактология, а не на лъжи, измами, фантазии и алчност. Разбира се, така нареченият Академик Николай Денков едва ли ще си подаде оставката. Сега ще има нови дъвки. Всъщност, стари дъвки, които ще бъдат предложени като нови, важни и основополагащи за съществуването на правителството: съдебната реформа, от която също нищо няма да стане, защото са некадърни и приемането на еврото, което също е много съмнително, пак защото са некадърни. И само искам да отбележа, за пореден път, че аз съм за България в Европейския съюз, за България в НАТО, задължително България в Шенген, задължително съдебна реформа и за приемането на еврото. Но също така смятам, че това правителство, тази сглобка, тази некоалиция не са единствения път за постигането на тези основни цели пред нас. Даже, както ежедневно става ясно, тази сглобка е спънка и основно пречи", пише още Трифонов.