Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов от "Има такъв народ"
Тошко Йорданов от "Има такъв народ"

"Ако този конфликт се разрасне, горивата ще поскъпнат. Петролът, с който работи руската държава е по-евтин от този в онзи край на света. Интересно дали сглобката ще скочи в тази посока, и на нас да ни скочат цените още повече. Има чисто икономически последствия от това",това заяви Тошко Йорданов.

Критичен към спазването на правилата на закрития председателски съвет бе в парламентарните кулоари Тошко Йорданов. Той се възмути от "пазенето" на секретната информация по време на заседанието, на което се обсъждаше класифицирана информация за националната сигурност. Всички си сложили телефоните в специална кутия, премиерът Николай Денков и секретарката на Делян Пеевски обаче не си ги прибрали.

"Влизаха някакви хора, включително някакво момиче с кафе, докато се четяха секретни доклади. Ако искате да знаете какво се е говорело - намерете я, тя не е подписвала нищо за пазене на класифицирана информация", възмути се той. Депутатите Даниел Лорер и Делян Пеевски също били вътре, макар да не са шефове на групи или зам.-шефове на парламента, но поне носели отговорност да пазят информацията.

Йорданов бе ядосан, че квалифицираната информация не се пази като хората.

"Егати закритото заседание, вземете една табличка, телефончето в джоба и си записвате. Който не иска, само той не влезе" , обърна се той към журналистите.  Това било нивото на секретност и спазването на правилата в държавата - само проформа.

"Интересно ми е тези от сглобката дали ще сменят шефовете на службите в такава ситуация. Много глупости изприказваха, особено онзи, където малкото му име е Генерал. Как ще постъпят в такава кризисна ситуация" , попита той. 

Разузнавателните ни служби работят колкото могат, без да се скриват зад трудностите, които има, гласи оценката на ИТН.

"Хубавото е, че службите са се задействали с целия си капацитет. Отделно пък, той не е особено голям, защото са останали недофинансирани. Към тях трудно може да отправим критики", вметна депутатът. Йорданов подчерта, че конфликтът в Израел е голям с тенденция за изостряне и трудно предвидими последствия.

Освен смяната на шефове на служби ИТН чакат да видят дали ще се задейства и дерогацията на руския петрол.

Сглобката пък била като лодка без гребла, която се движи "по голяма кафява река, която се движи към големия кафяв резултат".