Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев Снимка: Николай Литов
Румен Радев Снимка: Николай Литов

"В резултат от докладите на службите към момента няма пряка опасност за националната сигурност на страната", каза президентът Румен Радев след свиканото от него заседание в президентството, на което шефовете на служби, премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел обсъждаха рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерки за тяхното минимизиране. Двама от поканените министри - на отбраната и МВР Тодор Тагарев и Калин Стоянов, както и председателят на парламента Росен Желязков, не се отзоваха на поканата, липсва и яснота дали са бойкотирали срещата или са възпрепятствани. Срещата продължи 2 часа.

Румен Радев и Николай Денков Снимка: Николай Литов
Румен Радев и Николай Денков Снимка: Николай Литов

Радев благодари на присъстващите за срещата. "Има необходимост за технологично обновяване на системите за защита на националната сигурност", обобщи той след срещата. Той поздрави правителството за бързата реакция за връщането на сънародниците ни от Израел.

Той подчерта, че остава в сила предприетите от правителството мерки за превенция на риска.

Държавният глава поздрави българското правителство за бързата реакция за връщане на нашите сънародници от Израел. "Завършването на тази операция остава приоритетна задача", категоричен е Радев. 

Изявление след консултативната среща при президента

Изявление след консултативната среща при президента

Публикувахте от bTV Новините в Сряда, 11 октомври 2023 г.