Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"За да стане мъничко по-добре, ние трябва да сме победители", призова Бойко Борисов от Велико Търново

"Вчера цял ден депутатите ни са гласували с ПП и ДБ. Щом аз мога да се объркам, какво остава за другите. Кметовете направиха много. Освен цялата експертиза, един кмет трябва да има и пари. В последните 3 години те работиха с парите, които оставихме ние. От майка ми и баба ми знам, че в мазето трябва да има мазнинка. А ми се подиграваха за селската приказка". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Велико Търново, където представя кандидатите за кметове и общински съветници. От мазнинката направихме детски градини, паркове, стадиона във Велико Търново, но направихме много и за общините Павликени и Полски Тръмбеш, където кметовете са от БСП. Никога не сме делили хората в общините, подчерта Борисов.

Бюджетите ни бяха винаги в излишък, освен, когато дойде ковид пандемията, каза още Борисов.

"Ева (бел.ред евродепутатът Ева Майдел) хубаво говори - как търпите международен път да ви мине през града. Един протест няма. Заради вашето поведение сега ще е по-скъпо. Не трябваше това да го търпите. Не съм ви подстрекавал, но исках да видя дали я има енергията. Тировете минават през центъра. За каква екосистема и здравеопазване говорят", каза Бойко Борисов във Велико Търново. Той обеща, че ще направи всичко възможно спряната от три години АМ"Хемус" да продължи да се строи, но сега ще е 3 пъти по-скъпа.

Пари в държавата няма, каза още лидерът на ГЕРБ.

"Парите ги няма. Похарчиха ги. За Търново - Русе оставихме пари. Във ВиК сектора - 1,2 млн. лв. И тези пари ги няма. И сега вие очаквате оптимизъм. Не мога да бъда оптимист за следващите няколко години. Пари в държавата няма", каза той.

Гласуваха вчера депутатите от ГЕРБ пътната карта в енергетиката, но този път не им дадох да се подпишат, не съм убеден, че законът е добър и изпипан. 

"Но нали са партньори - ще си затраем. Гледах Тагарев (бел.ред. министърът на отбрана Тодор Тагарев), който обясняваше как всичко е направил той. Това ме ядоса и му обясних. Предишното правителство тайно даваше оръжие на Украйна през посредници. Винаги сме били честни - и когато сме говорили за българо-руската дружба, и за войната. Но в момента, в който Путин нападна Украйна и стана агресор, ние сме на страната на Украйна. Знам, че губим избиратели сред проруските хора. Цялата тежест в момента е върху парламента. Откъде тръгна падането на ветото - от НС. Когато имаме претенции към министрите - те се основата на това, че ние сме ги назначили и искаме да работят по-добре. Аз съм сменил сигурно над 60 министри, и все приятели. Народът не чака да се учиш на негов гръб", каза още Бойко Борисов.

"България изглежда много по-добре в момента за нашите евроатлантически партньори, отколкото по време на служебните правителства. Не случайно падна мониторинга за корупция върху България". Вярно, закони поправяме по 3-4 пъти- Колегите от ИТН,  "Възраждане", СП ни се подиграват, защото няма механизъм, който да ни направи по-силни в тази не коалиция. Но по-добро не можем да сглобим. Аз съм бил много пъти премиер, но зад мене са били над 100 мои депутата ", допълни лидерът на ГЕРБ.

Обясни, че ако  ДПС са враждебни и не застават като партньори до управляващите, правителството ще падне. " Обаче като почнат, то Пеевски така, ама ДПС така. Ама кажете  истината - ако те не са до нас, ние ще паднем. В същото време всички евроатлантически закони те гласуват с нас", даде пример Борисови  призова да се спре с лицемерието. 

Очаквам от вас вие да ме разбирате. Знам как изгреждам. Очаквате от мен твърдостта, която сте виждали - ГЕРБ да е пръви и да определя дневния ред. В момента хем сме първи, хем виждате - аматьорска работа. В тая (не)коалиция, която и ние не харесваме. Ковидът настъпва, дано да е лек", каза Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова хората да гласуват.

"За да стане мъничко по-добре, ние трябва да сме победители", призова той.

"Ние успяхме да се справим с всички предизвикателства. Над 40 км инфраструктура във Велико Търново, 1500 човека имаме увеличение на хората. Много трудно се работи с това управление. Всички трудности ги преодоляхме. Но благодарение, че вие бяхте плътно зад нас. Нека не даваме местната власт на хората, които говорят за разруха", каза кметът на града Даниел Панов.  Преди да покани на сцената колегите си, кандидати за кметове от ГЕРБ в останалите общини в региона, той допълни, че в Търново за последните години са открити две нови бази на детски градини с 280 места и започва строителството на трета.

Евродепутатът Ева Майдел пожела на кандидатите победа на първи тур.

"Искаме областта да продължи да се развива, а това може да стане само когато заложим на тези, които знаят, тези които могат и са се доказали, и които вие познавате. Много често говорим за Европа като някъде далече, обаче Европа в следващите няколко години ще се изрази не само  като един сериозен, мултимиларден бюджет, но вярвам и като ценности.

Вярвам, че нашите кандидати имат ценностите. Това са и хората, които имат опита, за да направят така, че един проект да бъде одобрен и той да достигне до вас, да бъде в услуга на гражданите", подчерта евродепутатката.