Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив.

Трябва да се успокои разговорът и арогантното поведение, каза лидерът на ГЕРБ

Така не може да се комуникира, това са български граждани, каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за протестите на енергетиците. Той е във втория по големина град за откриването на южната трибуна на стадион „Локомотив“. С него са кандидат–кметът на ГЕРБ Костадин Димитров, местният координатор на партията Димитър Колев и областният управител Илия Зюмбилев.

"Искам пак да се обърна към премиера, правителството и миньорите: Блокирането не е изход, тормози много други граждани", коментира Борисов. Той призова за диалог, който да успокои напрежението. "Ако бях премиер, нямаше въобще да го докараме до тук. Преди три години представихме план с Томислав Дончев, съгласуван с Европейската комисия и синдикатите, всичко да стане постепенно. През това време дотирахме миньорите и въглищата. Да не се връщаме назад. Сега преговорите се водеха от колегите. Както виждате, не ни канят на среща. Ако някой ги съветва така да комуникират с разгневена общност, не е правилно. Надали на тях им е приятно да препятствят други български граждани да пътуват и да си правят бизнес. И както и на зърнарите им казах да не влизат в София, така се бих обърнал и към миньорите и енергетиците. Някои от нещата могат да бъдат чути и направени при добра комуникация. Просто трябва да се успокои разговорът и арогантното поведение. Не всички действия им са грешни, но начинът на комуникация е изключително грешен. Това, че набутаха фирмите там, е направило на хората впечатление. Това, че Асен Василев прие 36 заплати за тези, които искат да напуснат, е добре Просто трябваше диалогът да продължи, а да не се поставят хората пред свършен факт ", допълни лидерът на ГЕРБ.

Според него партньорите на ГЕРБ трябва да поработят върху некоалиционната си култура. "От правителството ни пращат някакви техни искания. След това моите депутати започват да работят по проектите, накрая приемаме закон и те излизат и казват: "Това е наше." А те го изработват в правна комисия. Но нас това не ни прави голямо впечатление. Приемаме го като акт на хора, приели се като най-великите, знаещите и можещите. Но през последните три години българите все повече си направиха изводите. Кой какво е правил, какво прави и какви са възможностите му", каза още Борисов.

"Оставиха ни в петък вечерта да защитаваме Закона за енергетиката, а те отидоха на предизборна кампания. В ден, в който хиляди протестират, в парламента сме оставени сами", допълни лидерът на ГЕРБ. Според него от ПП-ДБ те са били длъжни да бъдат в парламента в този момент.

"Аз съм против депутат от една партия да става шеф на специални служби. Тези директори са назначавани по времето на управлението на президента Радев, Кирил Петков и Асен Василев. Работили са с тях. Там няма нито един човек, който да се е усмихнал на наша снимка. Всичко е изчегъртано", добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разгледа стадиона на "Локомотив" Пд, по който има още работа. "След стадиона на Ботев в "Локомотив" вече също гледат с оптимизъм към бъдещето. Отборът им е първи. Както винаги съм казал, аз нямам неизпълнено обещание. Който и да е собственик – те знаят, че надеждата им е в нас. Според мен затова хората очакват тази политика за изграждане на инфраструктура да продължи. Обещали сме и отпред паркингът да стане. Ще се получи едно прекрасно комплексче", заяви Бойко Борисов.

Очаквайте подробности.

   

Бойко Борисов разгледа стадиона на "Локомотив" Пд.
Бойко Борисов разгледа стадиона на "Локомотив" Пд.
Ще стане прекрасно комплексче, заяви лидерът на ГЕРБ.
Ще стане прекрасно комплексче, заяви лидерът на ГЕРБ.