Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Божков
Васил Божков

Васил Божков отказва да плати паричната си гаранция от 500 000 лева по обвиненията за пране на пари и незаконна търговия с културно-исторически ценности.

„Вместо да ме наградят, че върнах национално богатство в България - ТЕ разграбиха музей. Вместо да ме освободят, ТЕ искат да плащам гаранция, докато съм под домашен арест“, написа Божков в своя фейсбук профил. 

Х

Вместо да ме наградят, че върнах национално богатство в България - ТЕ разграбиха музей. Вместо да ме освободят, ТЕ искат да плащам гаранция, докато съм под домашен арест. #БъдетеЗдрави

Публикувахте от Васил Божков в Сряда, 27 септември 2023 г.

Според законодателството ни по-високата мярка за неотклонение от парична гаранция е „домашен арест“, а той вече има наложена такава, която изтърпява, предаде bTV.

В момента той е под домашен арест с мярка „неотклонение“ по делото за хазартни престъпления.

По-рано днес пък от Националната агенция за приходите потвърдиха, че ревизионното производство спрямо бизнесмена Васил Божков е приключило през юли 2023 г. с издаването на ревизионен акт.

Както "24 часа" вече писа установеното в хода на ревизията задължение е платено преди издаване на акта, с оглед на което към момента всички наложени обезпечителни мерки, в това число по отношение на притежаваните от лицето дялове и акции в 30 търговски дружества, са отменени, посочват от НАП.