Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
КАДЪР: bTV
Корнелия Нинова КАДЪР: bTV

"Имаме информация и искаме да попитаме вярно ли е, че ще се откажат и от предложението за двойно гражданство за заемане на висши държавни и и политически длъжности? И вярно ли е, че и съдебната реформа няма да остане в този вид, в който се е подписал господин Борисов под нея, след разбиващите коментари на всички професионални гилдии".

Това заяви в кулоарите на парламента лидерката на БСП Корнелия Нинова, след като по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че се отказва от смяната на националния празник, както е заложено в общия проект за промяна на конституцията на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Тя уточни, че не е ясно какво смята да прави ГЕРБ-СДС. "Ние чуваме само кулоарна информация, че ще си оттеглят и други, т.е, че Борисов няма да подкрепи и другите две предложения за конституцията", обясни Нинова.

"Ако това е така, това означава, че цялото предложение за конституция е прах в очите, ако се оттеглят и от другите предложения", коментира Нинова.

Соцлидерката отново призова и президентът Румен Радев да представи свой проект за промени в конституцията. И се закани, че парламентарната ѝ група няма да даде нито един глас за промяната на основния закон. Тя не отговори как ще постъпи партията ѝ, ако все пак има промени между първо и второ четене.

В понеделник Нинова поиска от председателя на парламента Росен Желязков  да изиска доклада на ДАНС за работата на свещениците от руската църква в София, които бяха изгонени за шпионаж. Той вече е пристигнал, обяви тя, предстои да го прочете, но е засекретен и няма как да се изнася информация.