Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антон Хекимян
Антон Хекимян

Социологът Андрей Райчев прогнозира, че журналистът Антон Хекимян, за когото се спекулира, че е кандидатът за кмет на ГЕРБ за София, би могъл да спечели битката за столицата на местните избори.

В събота bTV Media Group прие оставката на Антон Хекимян като директор "Новини, актуални предавания и спорт" заради "негово решение да продължи в друга професионална посока". Хекимян бил забелязан около кабинета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията и тръгна слух, че той ще е кандидат за кмет на София. Борисов онзи ден каза, че кандидатът му ще изненада всички, а днес обяви, че има шест много добри кандидати за столицата, от които ще изберат. От ГЕРБ обаче отричат да са предлагали на журналиста тази позиция.

Според Андрей Райчев, ако Антон Хекимян наистина е кандидат-кметът на ГЕРБ за София, то той би имал шанс да бие кандидата на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) за столицата - Васил Терзиев.

"При възникналата ситуация може. Въпрос на втори тур е. Синият кандидат е ясен, има и вътрешни критици, което няма чак такова голямо значение -Терзиев ще получи своите 30 и няколко процента. Въпросът е дали кандидатът на ГЕРБ може да вземе и гласове извън електората си. Хекимян ще има откъде да взима гласове, а Терзийски - не", заяви пред БНТ Андрей Райчев.

Райчев коментира, че ПП-ДБ имат най-много министри, "преяждат с власт" и обират големите негативи. По думите му те са най-големите наивници в "сглобката". Според него в зависимост от местните избори техните отношения автоматично ще се променят. "Ако Борисов ги победи в София, техните отношения ще се променят", каза той. За ДПС социологът коментира, че едно е сигурно - Ахмед Доган смята много ходове напред и всичките му действия са насочени и към бъдещето.