Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Според британското разузнаване Русия е започнала да изпитва недостиг на бензин и дизелово гориво през последните седмици , но това едва ли е свързано с войната срещу Украйна. Това се казва в съобщение на британското министерство на отбраната, публикувано в Twitter. 

Отбелязва се, че недостигът на гориво в Русия е възникнал поради краткосрочно увеличение на търсенето от селскостопанския сектор, годишната лятна поддръжка на петролните рафинерии, както и благоприятните експортни цени.

На 21 септември Русия спря почти целия износ на бензин и дизелово гориво, за да стабилизира вътрешния пазар. Британското разузнаване предполага, че това може да засегне страни, които зависят от руските доставки на гориво. Забраната за износ на бензин и дизелово гориво от Руската федерация е въведена за неопределено време
"Този ход почти сигурно допълнително ще ограничи предлагането на глобалния пазар, с най-голямо въздействие върху страните, които в момента разчитат на руските доставки на гориво“, се казва в доклада на разузнаването.