Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Евродиспечерите в Брюксел съобщиха, че полетът ни за Шенген се отлага заради политическите бури над Румъния. Сега тихичко сумтим заради комшиите, както преди се сърдехме на тройната коалиция. Но ако си бяхме подредили правосъдната къщичка, когато трябваше, сега щяхме да летим за Шенген в отделен коридор и по друго време.
Революционен и високопатриотичен призив на Станишев: “Свобода или ГЕРБ.” А сега де? Петър Давидов контрира простичко във фейсбук: “Свобода или тройна коалиция?” А поетът го е казал отдавна: “Свободата не ще екзарх, иска Караджата.” И по възможност да не е партийно серопозитивен.
 Бойко пред развълнуван жител на Добричко: “Другарю” е хубаво обръщение, лошо е, когато стане титла.” Находчивата реакция ме накара да се размисля за обратното - “Генерале” е вид титла, лошо ще бъде, ако стане обръщение в политиката.
Седи Дянков с букет гербери в ръка и къса листенцата: “Местим митницата в Русе”, …“Оставяме я в София”. После: “Ще вдигнем пенсиите от януари” … “Ще ги вдигнем от април”… “Ще бъда финансов министър”… “Няма да бъда”… Дошъл Бойко и рекъл: “Ти не разбра ли, че при мен и последното листо е предпоследно!”
Да ме простят Вси светии, ама в миналите записки писах, че както е тръгнало при проф. Божидар Димитров, в Созопол ще открият и Атлантида. Не щеш ли, археолози предполагат, че са намерили миро от свети Николай Чудотворец при проучванията на едноименния храм в Созопол. Открито е малко гърненце с капак, съдържащо течност, твърдят съобщения от светото място. Засега никой не е изпил мирото. Щото част от мощите на св. Иоан Кръстител вече ги свиха.
Откровения на Иван Костов във фейсбук: “Потвърждава се правотата на нашата оценка за Русия като икономически и политически партньор на България, закрепена и в декларация на НС отпреди 14-15 години. Ако постигнатият тогава национален консенсус не беше нарушен от следващите правителства, нямаше да направим нито грешката с “Белене”, нито грешката с предоговарянето на доставката на газ.” Прав е, но се сещам кой по същото време продаде “Нефтохим” на руснаците и какви са цените на горивата сега.
ДПС си искат турския за език на митинги и манифестации - стана ясно в парламента. При това с умопомрачителните аргументи, че когато Клинтън, Буш и папата ни гостували, говорят на родния си език, а у нас турският се забранява. Не си играйте с огъня, ей!… Хората говорят на родния си език, а родината на българските турци е България. Друг е въпросът с майчиния - никой не ви забранява да си хортувате по джамии и кръчми или от Капъ Куле надолу. Ето, Бойко Борисов и в Брюксел, и в Патагония да отиде, пак си говори само на български…
В Пакистан арестуваха бизнесмен “за равнодушие към исляма” защото отказал да протестира, съобщават световните медии. В това отношение ние сме много по-напред с мат'ряла. У нас просто по демократичен път ти вземат бизнеса, ако си равнодушен към предизборните дарения.