Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йордан Цонев и Десислава Атанасова СНИМКА: Велислав Николов
Йордан Цонев и Десислава Атанасова СНИМКА: Велислав Николов

Без тяхната стабилизираща роля (на ДПС- бел. ред.) в теми, свързани със сигурността, трудно щяхме да се справим. Коалиция с ДПС няма, заяви съпредседателят на ДБ

Второто четене на конституционните промени ще е през декември, заяви Иванов

Второто четене на конституционните промени в НС ще е прeз декември. Това стана ясно от коментар на съпредседателя на ДБ Христо Иванов в парламентарните кулоари.  

"Очакваме на 6 октомври НС да гледа конституционните промени на първо четене. Ще станат известни препоръките на Венецианската комисия. Между първо и второ четене ще ги отразим, следим нещата. На 6-7 декември ще може да преминем следващото четене", каза той. И обясни, че конституционните промени са били една от причините да бъде създадено това мнозинство. Дали има конституционно мнозинство, ще видим на второто четене, добави Иванов. 

"ДПС сами дефинираха своята роля, казаха че подкрепят определени политики. Без тяхната стабилизираща роля в теми, свързани със сигурността, трудно щяхме да се справим. Коалиция с ДПС няма", отсече Иванов след вчерашното признание от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който призна, че ПП-ДБ и ГЕРБ са реална коалиция и ДПС е част от нея. 

"Уверен съм, че МС с подкрепата на парламентарното мнозинство, ще се справи с проблема в земеделието", каза още съпредседателят на ДБ.

Автор: Павлета Давидова

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

СНИМКА: Велислав Николов
СНИМКА: Велислав Николов