Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тодор Тагарев СНИМКА: Георги Кюрпанов-Генк
Тодор Тагарев СНИМКА: Георги Кюрпанов-Генк
  • За 7 месеца екипите са викани 34 пъти и са унищожени 127 боеприпаса от различен характер
  • Тагарев за обезвреждането на дрона: Направили сме нещата напълно професионално

От гледна точка на министерството на отбраната са спазени всички протоколи, това заяви преди заседанието на ресорната комисия в НС военният министър Тодор Тагарев. 

По един случай не може да съдим за тенденция. От гледна точка на МО са спазени всички протоколи, в извънработно време поддържаме готовност за реакция в рамките на 4 ч. Когато това стане през нощта, няма как някой да тръгне веднага, а на развиделяване. В 11 ч. този боеприпас бе унищожен и няма основания за притеснения на когото и да било", подчерта Тагарев. Според него са спазени всички мерки за безопасност и никой не е пострадал. Както трябва сме направили нещата, напълно професионално, повтори министърът.

Той уточни, че с изявлението си, че ежеседмично се викат екипите за обезвреждане на боеприпаси не е имал предвид Черно море, или пък само за дронове, а за всякакви боеприпаси. Все още не е ясно откъде е дошъл дронът. "Очевидно е паднал във водата, течението го е извлякло край брега. Може да се е случило преди часове или дни, по-важно бе да бъде унищожен този боеприпас. Може би до 2 седмици да са минали, откакто е във водата", добави Тагарев.

"За 7 месеца екипите са викани 34 пъти и са унищожени 127 боеприпаса от различен характер. Излизали са 161 военнослужещи и 68 единици техника", отчете министърът.