Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов

Председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов също поиска оставката на военния министър Тодор Тагарев след случая с дрона край Тюленово.

Според Йорданов Тагарев "се държи като министър на отбраната на чужда държава". Предположи, че дронът е украински, тъй като ако е бил руски, министърът щял "да се качи върху него".

"Аз имам неприятното усещане, че се държи като министър на отбраната на една друга държава", каза Йорданов.

"Интересно ми е да разберем боеприпасът от коя страна е дошъл", каза още той.

"В крайна сметка първо трябва да се мисли за въоръжените сили на България, след това всичко останало. Да, ние трябва да помагаме на нашите украински партньори, тъй като сме във военен блок, в който доброволно сме отишли и имаме задължения. Има обща политика на военния блок, която трябва да спазваме, но това трябва да се прави, без да ощетяваме българската армия"

По думите му сега се говорило, че щели да се подаряват боеприпасите на противовъздушните системи на България. „Ако това се направи, ще имаме едни тръби. Вътре какво ще слагаме – пиленца или - Тагарев, за да го изстреляме". Той постави въпроса как се дават дефектни ракети за военни действия.

Йорданов коментира и протеста на земеделците, като заяви, че ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ са вдигнали забраната за внос от Украйна по най-безумния начин.

"Ще перефразирам една стара българска поговорка - който сее ветрове, ще жъне комбайни. Имат светлия пример от съседните държави като Полша, Унгария и Словакия, които постъпиха национално отговорно спрямо техните производители. В България на първо място би трябвало да бъдат българите, след това партньорите от ЕС и НАТО, защото тук става дума за икономика. Няма държава, която сама да съсипва икономиката, докато тези тук с огромна радост пълзят по корем, неясно защо".