Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Милена Славова СНИМКА: Румяна Тонева
Милена Славова СНИМКА: Румяна Тонева

Когато някой казва: “Този е гей - остави го!”, срива човек в земята

Рок певицата Милена Славова отиде във ВАС, а десетки граждани дойдоха да изразят подкрепата си. Младежката ЛГБТИ организация “Действие” я съди за дискриминация по признака “социална ориентация”. Поводът е пост на Милена във фейсбук, а конфликтът върви вече 2 г.

Няма от какво и от кого да се страхува Милена Славова - различните, какъвто съм и аз, не обичаме насилието. Агресията не извира от нас, вижда се откъде.

Но тук, в България, има една простотия, втълпявана с години, която кристализира в лошо отношение към хората от ЛГБТИ общността. Нейните представители сякаш свикнаха с нападките срещу тях. А не трябва. Защото и гейовете са хора!

Милена я познавам от над три десетилетия, още от времето, когато се събирахме пред “Кравай” - бяхме ако не приятели, то поне добри познати. Бунтарка със стройна фигура, елегантна, симпатична. Външността ѝ издаваше освободеност, музиката, която изпълняваше, загатваше, че е широко скроена и като мислене. Затова сега съм много разочарован от реакцията ѝ към ЛГБТИ общността, които тя нарече в пост във фейсбук “извратеняци”. Етикетът, който лепва на всички в тази общност е не само обиден, но и силно дискриминационен. Гейовете са преди всичко хора. Вярно, и между тях има хора с изкривени представи за свобода. Например като онзи, който се появил със забит национален флаг в д.то си. Но да не се заблуждаваме - хора с подобни изцепки има навсякъде по света. Само че, когато кажеш: “Този е гей - остави го!”, го сриваш в земята. Разбрал ли си го какъв човек е? Или единствено неговата сексуална ориентация го определя какъв е?

С позицията като на Милена се убиват таланти, примери у нас мога да ви посоча много. И това е много кофти.

Според мен в отношението на Милена към представителите на ЛГБТИ общността присъстват освен лични и други интереси, вероятно политически.