Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Наско Сираков - мажоритарен собственик на "Левски"
Наско Сираков - мажоритарен собственик на "Левски"

Най-важно е да изчистим "Левски" от всички задължения и да градим отбор, с който на 100% да се борим за титлата“.

Това каза мажоритарният собственик на "сините" Наско Сираков по БГ Радио в предаването „Спорт в БГ“, осъществявано със съдействието на Фондация „Спорт в България“. Фондацията е на крайния собственик на генералния спонсор на столичани Мило Борисов“.

"Аз съм учил финанси, но не обичам да се занимавам с неща, с които има по-добре подготвени хора от мен, такива има в клуба. Като цяло трябва да сме спокойни. Последните 5 месеца сме погасили над 3 милиона, може би и повече, от задълженията ни към НАП. Надявам се скоро да имаме споразумение с агенцията, което ние да изпълняваме", започна Сираков.

„Мисля, че "Айнтрахт" е прекалено голяма хапка за нас в този момент. Най-нормалното нещо се случи, защото ние не можем да изтъкнем нито една причина защо трябва ние да ги отстраним. Далеч сме още от тяхното ниво, трябва да се работи много в България, за да стигнем до тези клубове“, допълни Наско Сираков.

„С треньора Николай Костов се познаваме от 35 години и мисля, че изборът ми беше добър и правилен. Той го доказва с работата си в клуба“, каза още той.

„Аз няма да влизам в подробности, водят се разговори с всички фуболисти, на които им изтичат договорите. Дори да има такива, които не желаят да подновят договорите си - това е техен проблем"

Собственикът на "Левски" каза и защо клубът се раздели с Ивелин Попов: "Изрично по негово желание".

След това отговори какво предстои от към селекция за тима, като Сираков отговори за Билал Бари и кога ще се завърне в игра той.

„Аз не обичам спекулациите на тази тема. Последните месеци прочетох изключително много глупости. Каквото е във възможностите на клуба ще бъде направено. Разбира се, ако е в рамките на това, с което може да се справим. Нито Николай Костов ми е извивал ръцете за нови играчи, нито търся централен нападател. Ние имаме двама. Бари още се възстановява и се надявам до 3 месеца да го видя в игра. Трансферният прозорец приключи, каквото и да говорим сега, вече е минало. Не е имало някакъв специален интерес, който да ни задоволява. Целта ни беше да запазим отбора и да се представим максимално добре в първенството“.

„Аз не се бъркам в правенето на състава. Ники се справи много добре, имаме отлични млади вратари. Всичко е в ръцете на Николай Костов“, допълни Сираков.

„Това генетично е заложено в клуба. Аз не обичам да поставям цели пред футболистите, за мен е най-важен следващият мач с "Крумовград". Стъпка по стъпка ще отидем там, където сме си заслужили. Зависи си от нас. Първенството е доста интересно, има 4-5 отбора с почти изравнени възможности. За нас най-важен е следващият мач“, сподели мажоритарният собственик на Левски.

„Вижте евроучастието само по себе си не носи нищо. Всеки един отбор трябва да побеждава, ако иска да печели дивиденти", добави Сираков.