Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Изпълнителният директор на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров нареди проверка за смъртта на 15-годишната Даная.

Преди четири месеца момичето, което е със специфично хематологично заболяване, изпада в мозъчна смърт. След разрешение на семейството то стана донор на четирима души, които пък получиха шанс да живеят с част от нейните органи.

Майката на Даная обаче иска да разбере какво се е случило в лечебното заведение и наистина ли детето ѝ не е можело да бъде спасено.

В своята заповед д-р Валентин Димитров посочва, че назначава проверката заради твърденията и обвиненията към медицинския персонал за допуснати пропуски при лечението на Даная.

Той настоява за писмени обяснения от всички лекари, медицински сестри, специализанти и медицински специалисти на повикване, имащи отношения към случая, както и да се изискат графиците на дежурните медицински лица по времето на хоспитализацията на момичето. Срокът определен за това е до 10:00 часа на 18 септември, предаде bTV. 

Изпълнителният директор на лечебното заведение иска и предложения за наказания, ако бъдат констатирани нарушения. В заповедта си той отбелязва, че лично ще осъществява контрол по изпълнението ѝ.